Komisija spremna da iznese predlog pomoći

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija spremna da iznese predlog pomoći

Evropska komisija je spremna da iznese predlog o pružanju finansijske pomoći Grčkoj, o stvaranju mehanizma koji će biti iskorišćen ukoliko to bude neophodno, izjavio je danas u Briselu evropski komesar za ekonomiju Oli Ren.

"Komisija je spremna da iznese predlog" u cilju uspostavljanja "evropskog mehanizma koordinisane i uslovljene pomoći" Grčkoj koja je suočena sa ozbiljnim finansijskim problemima, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je Ren novinarima po dolasku na sastanak ministara finansija evrozone.

Ren je dodao da će ministri razgovarati o načinima za očuvanje stabilnosti evrozone, ne pružajući više detalja.

Ministri finansija EU će danas i sutra razgovarati u Briselu o dužničkoj krizi svoje članice.

Grčka kaže da više želi političku nego finansijsku podršku za izlazak iz krize koja je pogodila zajedničku evropsku valutu i uznemirila svetska tržišta.

Atina i Berlin su odbacili medijske izveštaje da će ministri finansija odlučiti da daju novčanu pomoć Grčkoj.

Zvaničnici EU kažu da je zajednica izradila niz mogućnosti za pomoć, ali da će Atina morati da sa svakom vladom pojedinačno radi na dobijanju eventualnih kreditnih garancija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.