Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 20:45

Kokoškov zadovoljno trlja ruke: Dobrić i Avramović dominirali u OAKA Areni, Srbija tukla i Grčku

Sve tri pobede Orlova na Akropolis Kupu

Ako je Igor Kokoškov koristio Akropolis Kup kao vrstu audicije, a jeste, onda može da bude zadovoljan partijom brojnih igrača, a među njima su svakako Ognjen Dobrić i Aleksa Avramović. Uz pomoć Filipa Petruševa, to je bila trojka koja je nosila Orlove do treće pobede na Akropolis Kupu - 75:64. Grčka je izašla sa šarenim sastavom, svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nedovoljnim za protivnika koji se pojavio sa druge strane terena. Na ovaj način Srbija je osvojila Akropolis Kup.

I jedni i drugi su nastupali u šarenim sastavima, ali je utisak da je srpski tim bio, barem po imenima, bolji. I to se videlo i na parketu.

Poenterski su Orlove do treće pobede u Atini predvodili Dobrić i Avramović sa 18 i Filip Petrušev sa 11 uz Maranovića s 12. Stefan Jović je podelio nekoliko odličnih asistencija, Marjanović je doprineo u napadu (12 poena) i mnogo toga je delovalo vrlo dobro. Mitoglu je ubacio 17 poena za Grke.

Igrali su Orlovi racionalno, nisu se ispucavali i to im se isplatilo. Za tri poena su gađali 8/19 što je 42,1%. Procenat šuta za dva može da bude i bolji - 23/42 - 54,8%.

Grčka je značajno bolje počela duel i napravila osam poena razlike, a da utakmica nije pošteno ni krenula. Bilo je potrebno malo vremena srpskim košarkašima da se naviknu na stil igre protivnika, a pa je posle toga Boban Marjanović krenuo da pravi probleme Grcima ispod koša i razlika je krenula da se topi.

Domaći sastav se najviše oslanjao na Slukasa, Mitoglua i Larencakisa, dok na terenu nije bilo Nika Kalatesa, kao ni Jorgosa Papajanisa koji je povređen. U sastavu Orlova nije bilo Nikole Milutinova, tako da su se na centarskim pozicijama smenjivli Petrušev i Marjanović.

Kako je vreme odmicalo Ognjen Dobrić je igrao sve bolje i na njegovim leđima je Srbija stigla i do prednosti pred kraj prvog poluvremena, dok je solidnu napadačku partiju pružao i Aleksa Avramović. Orlovi u prvih 20 minuta nisu mnogo šutirali za tri poena, gađali su devet puta i čak pet puta bili precizni. Dobrić je prednjačio sa tri precizna hica. Vodio je naš tim na pauzi tri poena prednosti, a mogao je i više da nije bilo izgubljenih lopti.

Jedna od negativnih stvari bila je i odbrana u momentima kada je Marjanović bio na parketu i tada su Grci pravili dosta napada u kojima su lako dolazili u šansu da poentiraju.

Dobra stvar je što je napad Srbije dobro funkcionisao, Petrušev i Jović su se pridružili napadački i sve je leglo na svoje pa su Orlovi otišli na 17 poena prednosti početkom poslednje deonice.

Reprezentacija Srbija ima još jedan pripremni meč pred sobom i u njemu će se okušati protiv Meksika.

Nedostajali su večeras Miloš Teodosić, zatim MVP Evrolige Vasilije Micić, te tandem Vladimir LučićNikola Kalinić. Sve će biti mnogo jasnije po povratku ekipe u Beograd.

AKROPOLIS KUP: Grčka - Srbija 64:75 (21:19, 13:18, 11:23, 19:15)

GRČKA: Rokavopulos, Krisikopulos, Luncis 6, Kacivelis 2, Larencakis 5, Kavadas 6, Slukas 10, Bohoridis, Janopulos 9, K. Adetokunbo 3, Kaselakis 6, Mitoglu 17

SRBIJA: Petrušev 11, Bjelica 5p, 11sk, Marinković, Milosavljević, Lazić, Jović 7p, 5as, Davidovac, Avramović 18, Dobrić 18, Anđušić 4, Ilić, Marjanović 12

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.