Ko će zaustaviti Real? Moglo je da se pretpostavi...

Izvor: Mondo, 22.Nov.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će zaustaviti Real? Moglo je da se pretpostavi...

Tri poraza u nizu, dva vezana neuspeha u najvećem derbiju grčke košarke, serija rivala od 42-4 računajući od aprila ove godine... ništa od toga nije bila dovoljno visoka prepreka za Olimpijakos.

Mnogi su se pitali kako će Real Madrid kao šampion Evrope i Španije izgledati na početku sezone 2018/19, nakon rastanka sa Lukom Dončićem, odnosno definitivnog povratka Serhija Ljulja.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je malo "doteran" tim trenera Pabla Lasa u sezonu 2018/19 ušao osvajanjem Superkupa i potom nastavio da niže pobede u ACB i Evroligi, nametnula se sledeća dilema - gde će Madriđani biti zaustavljeni?

Verujemo da bi se mnogi u tom trenutku odlučili za Dvoranu mira i prijateljstva u Pireju, gde je ove večeri prvak kontinenta i zaustavljen (makar na kratko): Olimpijakos - Real Madrid 88:83 (29:22, 23:19, 13:24, 23:18), uz pet trojki iz šest pikušaja veterana Vasilisa Spanulisa, za ukupno 20 poena u derbiju 9. kola.

Tri više ubacio je prošlosezonski bek Partizana, Najdžel Vilimas-Gos, koji je šutirao 4/10 za dva i 2/4 za tri, ali i koji je protiv odlične spoljne linije Lasovog tima sakupio i šest skokova, odnosno četiri asistencije.

Nikola Milutinov ubacio je osam poena kao starter, uz šut 3/5 iz igre, ali i devet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, mada je važno reći da novi trener Olimpijakosa, Dejvid Blat, nije morao da izvlači svoju "peticu" iz igre u penal završnici na kojoj je insistirao Laso, jer je znao da Milutinov nema problema sa linije penala i - bio je u pravu.

OBRADOVIĆ I ATAMAN DOKAZALI: TURSKA NEMA TREĆI TIM ZA EVROLIGU

Centar reprezentacije Srbije pogodio je dva, a Vilijams-Gos tri slobodna bacanja bez promašaja u maratonskih 100 sekundi u Pireju tokom kojih su gosti na razne načine pokušali da izbegnu tek drugi poraz ove sezone posle onog u ACB ligi, u meču sa Andorom kod kuće.

Računajući od aprila, nakon što je povredama osakaćeni Real u prva tri meseca 2018. godine zabeležio nekoliko neočekivanih EL/ACB poraza i bio nadigran u finalu Kupa kralja od Barselone našeg Svetislava Pešića, Laso će u Madrid vratiti skor 42-5 (!?).

U tom periodu, Madriđani su osvojili Fajnal-for Evrolige u Beogradu pobedama nad CSKA Moskvom i Fenerbahčeom, prvenstvo Španije rezultatom 3:1 u finalu plej-ofa sa Baskonijom i nacionalni Superkup skorom 2-0 u mečevima sa Obradoirom i ponovo Baskonijom.

Utoliko, ovaj podvig Blatovog tima dobija na snazi, mada ni Olimpijakos nije izgledao sjajno pred ovaj "dupli vikend" u kom je savladan Bajern u Minhenu, pa Real u Pireju. Prošle subote, crveno-beli su doživeli prvi poraz u šampionatu Grčke od najvećeg rivala, Panatinaikosa (79:70), što im je bio četvrti neuspeh u šest mečeva!

Do ove "back to back" pobede za beg od timova koji vrebaju osmo mesto i plasman u plej-of, Olimpijakos je tri vezana poraza u Evroligi: CSKA 69:65, Panatinaikos 93:80, Fenerbahče 72:73.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.