Kako su trošili Grci

Izvor: TvojPortal.com, 06.Jul.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su trošili Grci

/bizlife.rs/ U Grčkoj, koja uvodi drastične mere štednje, postojale su neke gotovo neverovatne dotacije iz državnog budžeta, pa su tako kuriri u grčkim ministarstvima imali dodatak od 290 evra za uredno i na vreme prenošenje dokumenata iz kabineta u kabinet, a mašinovođe čak 420 evra dodatka za pranje ruku, piše zapadna štampa.


Vozači službenih dizel automobila mesečno su dobijali 25 evra za "zagrejavanje motora", vozači autobusa u Atini su imali dodatak od >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << 310 evra ukoliko u toku meseca nijednom nisu zakasnili na posao u Grčkoj, gde je običaj da se kasni.
Vrhunac kurioziteta je da su državni službenici imali dodatak za kopiranje dokumenta.
Zaposleni u grčkom Ministarstvu kulture imali su premije za nabavku odeće, a zaposleni u državnom osiguranju regres za prevoz iako nisu izlazili na teren, već su isključivo radili u kabinetu.
Uprkos ovim saznanjima, Grčkoj preti novi štrajk, ovog puta taksista, koji su ogorčeni jer će ubuduće dozvola za rad biti dostupna svima koji podnesu zahtev, a samo tržište će određivati koliko je taksista potrebno nekom gradu
Takozvanom otvaranju profesija podleže više od 130 delatnosti koje su do sada bile "otvorene" samo za one koji su imali novca da plate skupe licence i pokrenu svoj biznis.
Novi zakoni mnogo toga menjaju, a najbolnije su drastične mere štednje, tako da će u proseku svaka grčka porodica ubuduće godišnje imati jednu platu manje.

budžetGrčkaneverovatni troskovinovcani dodaci

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.