Kakav PAO - strašan PAO! Kiša zelenih trojki uništila Armani u Milanu

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2016, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav PAO - strašan PAO! Kiša zelenih trojki uništila Armani u Milanu

Ubedljiv trijumf Atinjana nad italijanskim evroligašem

Strašno šutersko veče kombinovano sa očajnom odbranom Armanija, donelo je Panatinaikoso više nego ubedljiv trijumf nad Armanijem u Milanu od 86:72. Osmom pobedom, a trećom vezanom atinski Zeleni su stali uz rame Fenerbahčeu sa skorom od osam pobeda i pet poraza. Ćavi Paskval je preporodio grčki tim…

Veliko pojačanje Đentile >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije igrao protiv bivšeg kluba, ali ovakvom Panatinaikosu nije ni bio potreban protiv Armanija koji sa Repešom i ovakvom odbranom nema šta da traži u nekoj ozbiljnijoj raspodeli karata u Evroligi. Bio je ovo osmi poraz skupocenog italijanskog tima u 12 evroligaških ispita.

Prvo poluvreme je bio najbolji prikaz koliko je Armani neprevidiva i “divlja” ekipa. Sjajno su otvorili meč i zasuli koš Panatnikosa sa svih strana. Dragić je igrao odlično, Raduljica je dobro počeo, pogađali su skoro svi kojima je Repeša dao šansu i Manekeni su imali plus pet na kraju prvog kvartala. PAO je držao rezultatski priključak samo zahvaljujući sjajnom Kalatesu koji je u prvoj čevrtini ubacio 12 poena.

Ali kada su se u drugoj četvrtini razgoroipadili Džejms i Buruzis i kada su namirisali sve mane Armanijeve odbrane, Zeleni su počeli da grabe ka pobedi. Serijom od 11:0 zahvaljujući sjajnom Džejsmu su stigli do vođstva 27:21. Džejms je vezao dve trojke za prvu dvocifrenu prednost i 40:29 na kraju prvog poluvremena.

Gde je stao Džejms, nastavili su Singlton i Rivers koji su trojkama na poečtku drugog poluvremena podigli na 46:29 i bacili Italijane u nokdaun. Potom je i Feldin vezao dve trojke, da bi Džejms novom trojkom doneo zelenima rekordnih 64:42 na kraju trećeg kvartala. Armani je u u drugoj i trećoj četvrtini postigao ukupno 21 poena…

Ogromnu prednost, PAO nije prokockao u poslednjih deset minuta igre i rutinski je održavao vođstvo koje je išlo i do 26 razlike (76:50). Tek pri kraju meča su domaći uspeli da spuste zaostatak ispod 20 razlike sa igračima koji do tada nisu imali veliku minutažu…

Panatnikos je trojkama “ubio” Italijane pošto je pogodio 13 od 34 dalekometnih hitaca. Džejms je bio najefikasniji sa 19 poena, Kalates je ubacio 15 uz 7/9 iz igre. Rivers je dodao 12, a Buruzis i Feldin po 10 poena. Kod Armanija koji je pogodio četiri od 19 šutnutih trojki, jedina svetla tačka je bio Meklin sa 16 poena. Sanders je dodao 10. Raduljica je ostao na sedam poena (3/8 za dva) i šest skokova. Mačvan je ubacio osam poena (2/6 iz igre) i imao četiri skoka.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.