KRAJ: Francuska - Srbija 85:90 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2014, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ: Francuska - Srbija 85:90 (VIDEO)

23.46 - Simonoviiiić!!! Oba penala,. Srbija je u finalu!!!

23.45 - Sekund do kraja, Simonović fauliran. Jedan pogodak nam treba!!!

23.43 - Jović sjajan u odbrani na Ertelu! Sedam sekundi pre kraja Bjelica na liniji za slobodna bacanja. Siguran. Ali Batum! Opet sa parkinga za tri poena. Dve sekunde do kraja.

23.41 - Kalinić oba puta precizan. Bravo! Tajm-aut traži Kole - 16,7 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sekundi pre kraja.

23.39 - Ertel oba penala. Teodosić ne pogađa za dva poena. Ertel još jednom na liniji. Do kraja 17 sekundi. Pogađa jedno, Kalinić najviši u skoku, odmah faul.

23.37 - Krstić sjajno, ali Ertel još jednom za tri. Da li je ovo moguće? Trojke šutiraju 14 od 31?! Krstić opet dobar u napadu. Ljubomorno čuvamo prednost. Do kraja još 44 sekunde.

23.36 - Jedno bacanje pogađa Bogdanović. Dijao na drugoj strani precizan za tri poena. Sve pogađaju Francuzi. Ali, Bogdanovićev prodor vraća nas na plus šest. U poslednja dva minuta ulazimo sa četiri poena prednosti.

23.35 -  Teodosić!!! Bomba za 77:68! Doktor igre. Ali, odmah uzvraća Batum. Dva i po minuta do kraja.

23.34 - Stefan Marković mora van parketa zbog pete lične greške, iako je Teodosić skrivio faul. Tri minuta do kraja, Ertel siguran sa linije za slobodna bacanja. Sporo sada vreme prolazi.

23.32 - Konačno i Batum da promaši. Bogdanović potom siguran sa penala - njegovih 10 poena, uz četiri asistencije. Odlična igra u poslednjoj četvrtini.

23.30 - Batum je neverovatan. Još jednom za tri poena. Bogdanović polaže - šest poena prednosti za nas, tri i po minuta do kraja.

23.28 - Ono što nije dobro je ofanzivni skok Francuza zbog kojeg naši rivali maltene redovno imaju drugu šansu. Furnije precizan sa penala, na drugoj strani Bjelica takođe.

23.27 - Bogdan Bogdanović! Trojkom na trojku. Čuvamo prednost!

23.26 - Francuzi u seriji! Za manje od pet minuta serija 15:4 za povratak u igru. Sada je precizan bio Furnije. Sve je ponovo otvoreno. Šteta, imali smo pobedu u rukama.

23.24 - Ponovo nas je pogledala Fortuna. Pas ka Raduljici naš centar je slučajno odbio u koš - 11 poena srpskog centra.

23.23 - Ne valja. Dijao pogađa trojku, drugu za Francusku u četvrtoj deonici. Odmah potom i Batum. Šest minuta pre kraja Francuska je prišla na 57:63.

23.22 - Srećom odbrana sasvim pristojno funkcioniše. Samo da ne dozvolimo Francuzima da se vrate u život. I prvi poeni u poslednjoj četvrtini. Marković je položio, ali je Bjelica odradio sjajan posao. Uz Teodosića sigurno vođa ove generacije. Imamo plus 12!

23.20 - Sada i malo sreće na našoj strani. Ertel je bio sam na šutu za tri poena, ali je promašio. Na drugoj strani posle odlične kontre neprecizan i Marković. Još osam minuta - i dalje imamo dvocifrenu prednost. Ali, potrebni su nam koševi.

23.18 - Nemaju Francuzi izbora no da krenu sa potpunim pritiskom. Posle samo minuta igre već tri lične greške izabranika Vensana Kolea. Bjelica promašuje za tri. Tvrda odbrana galskih Pevaca za sada daje rezultate.

23.16 - Mini serija Francuske. Trojka Furnijea i i zakucavanje Batuma posle naše izgubljene lopte. Francuzi posle dugo vremena prilaze na 10 poena zaostatka. Đorđević reaguje i traži tajm aut.

23.10 - Ponovo promašujemo dosta slobodnih bacanja, što bi na kraju možda moglo skupo da nas košta. Kalinić je upravo nanizao dva loša šuta...

23.08 - Naravno, Đorđević je odmah vratio Teodosića i već se vidi razlika. Neverovatno, ali odmah se razigrao i Krle, koji je vezao četiri poena u dva napada. Minut i po pre kraja treće četvrtine rezultat je 57:41.

23.06 - Ovo nije dobro... Tim Saleta Đorđevića definitivno ne ume da igra bez Raduljice i Teodosića. Nemamo nikakav napad, Krstić nastavlja seriju promašaja, a nema adekvatne zamene ni za Tea... Francuzi su smanjili minus na 12 poena.

23.03 - Nadamo se da neće biti preterano veliki problem za naš tim - Bjelica i Marković imaju po tri faula...

23.02 - Jasno je da Nenadu Krstiću i dalje fali takmičarska forma. Na ovoj utakmici već je promašio nekoliko zicera. Večeras ga baš neće... To rival koristi da malo smanji zaostatak...

23.00 - Hobotnica Marković ponovo kvari akcije protivniku! I ako, samo neka tako nastavi.

22,59 - Drugo poluvreme počelo je revolveraškim obračunom dva najbolja strelca u timovima. Prvo je Teodosić postigao svoju četvrtu trojku, a onda je Batum uzvratio na isti način - 49:35.

22.56 - Navijači na tribina odlično se zabavljaju! Prave se meksički talasi, peva, igra, svi su u ekstazi...

22.42 - POLUVREME!!!

Ovo je bilo 20 minuta sa A-la Miloš Teodosić, koji već ima 18 poena (7/8 iz igre, 4/4 za dva, 3/4 za tri, 1sk, 3as)! Čovek igra u ritmu života i stvarno oduševljava sve - 46:32. Srbija je od samog starta kontrolisala igru i svojim ritmom uništila svaki pokušaj Francuske da se ozbiljnije uključi u rezultatsku trku. Sada je najbitnije dobro započeti i u drugom delu i anulirati sve što Trikolori budu spremili za nas...

22.41 - Francuzima nije ostalo ništa drugo nego da već sada krenu sa jakim presingom na svojoj polovini, kako bi malo izbacili Orlove iz ritma. Sreća, ništa se bitnije ne menja.

22.40 - To se čekalo! Taman što su Francuzi poenima Batuma sa penala malo smanjili zaostatak, Bogdanović je ubacio svoju prvu trojku. Nadamo se jednu od mnogih danas.

22.37 - Sada je zablistao i Stefan Marković, koji je dva puta ukrao loptu rivalu, a onda i razigrao saigrače za novo najveće vođstvo - 43:25!

22.36 - Teodosić pravi čuda na terenu!!! Ovog čoveka svuda ima, na centarskim pozicijama, na šutu za tri poena... I sve pogađa!!! Već ima 18 poena, a sa tribina se čuje:

"Teo majstoreeeeee!!!"

22.32 - Navijači Srbije ponovo su se probudili! Marković odlično krade loptu, dodaje do Kalinića, a on ponovo odlično polaže za rezultat 34:21!

22.31 - Petlovi su bili u seriji 6:0 i činilo se da će odbraniti još jedan napad, ali je Marković postigao vrlo važan koš, uz faul.

22.27 - Fransuka je postigla dva vezana koša, i Đorđević odmah to seče tajm-autom. Dobro bi bilo sada da se Bogdanović probudi i počne sa onim što najbolje zna...

22.25 - Ma, nema veze, prekidajte na napade, svakako ćete biti zatrpani! Raduljica zakucava preko protivnika i nosi obruč kući! Orlovi imaju najveću prednost na utakmici - 30:15.

22.23 - Pomalo čudna odluka sudija, koje su odlučile da prekinu polukontru Srbije zbog povrede Batuma... Navijači ne prestaju da zvižde..

22.22 - Teodosiiiiiiiić!!! Kako igra zamenik kapitena, pa ovo je neverovatno! Rezultat je 26:15... Sve pohvale za naše, koji "peglaju" odbranu vrhunski.

22.21 - Ali, posle nove sjajne odbrane, Teodosić je smestio novu loptu iz daleka!!! Sada ima 11 poena, a rezultat je 24:15.

22.20 - Francuska je prvi napad promašila, ali ni i Srbija preko Jovića nije uspela da iskoristi čist zicer...

KRAJ PRVE ČETVRTINE!!!

Moglo je da se završi mnogo bolje, ali nećemo da preterujemo. Ertel sa poludistance i Batum posle prve trojke uspeli su da umanje minus na samo šest razlike (21:15), ali Orlovi i dalje imaju lepu razliku.

22.16 - Evo jedan podatak za nevericu. Srbija je prvi defanzivni faul napravila tek u 10. minutu meča! Prekršaj je skrivio Kalinić.

22.15 - Za sada Teo i Marković vode na listi strelaca sa osam, odnosno sedam poena.

22.14 - Teodosič je pogodio jedno slobodno bacanje, a potom je Marković ostao sam kao duh i lako poentirao. Orlovi imaju prvu dvocifrenu prednost - 20:10.

22.11 - I evo je, prva opipljiva prednost!!! Stefan Marković pogađa trojku iz desnog kornera, rezultat je 17:10, dva i po minuta pre kraja prve deonice. Tribinama gromoglasno odjekuje - Srbija, Srbija, Srbija!!!

Samo smireno, neka ovako ostane...

22.10 - Trikolori su se malo pogubili... Želabal je prvo promašio zicer posle ulaza, aa onda je Diao napravio korake... Za sada ide sve kako treba, samo neka tako ostane.

22.08 - Teo ne prestaje da oduševljava!!! Kakva varka, kakva egzekucija...

22.06 - Nikolas Batum kaznio je trojkom veliki promašaj Stefana Markovića, pa Francuska na kratko povela (10:9), ali je Teodosić prvom trojkom na meču uzvratio istom merom! Teo se ponovo naljutio...

22.05 - Magija Miloša Teodosića! Fantastična asistencija za Raduljicu, koji loptu zakucava u koš! Rezultat je 9:5 za Srbiju!

22.05 - Selektor Francuske Vensan Kole odmah je na klupu povukao Lovernja, koji je promašio uvodna dva šuta i ne može da izađe na kraj sa Raduljicom.

22.04 - Boris Diao je uzvratio trojkom, ali je Marković imao ekspresan odgovor! Srbija se odlično brani, Francuzi su već promašili nekoliko dobrih šansi, što je odlično!

22.03 - Srbija je uspela da odbrani dva napada, a onda je Kalinić odlično završio kontru polaganjem lopte.

22.02 - Prvi napad i odmah sjajan poen Teodosića sa poludistance.

22.01 - Prvi napad na meču ima reprezentacija Srbije.

22.01 - Startne petorke dva tima su:

Petorka Francuske: Ertel, Želabal, Batum, Diao, Lovernj

Petorka Srbije: Teodosić, Markovič, Kalinić, Bjelica, Raduljica

22.00 - VREME JEEEEEE!!!!

21.55 - Pet minuta pre početka meča, gledalište izgleda ovako...

21.50 - A evo i talične melodije - Povratak otpisanih! Navijači na tribinama su oduševljeni.

21.46 - Situacija na tribinama daleko je bolja nego pre dvadesetak minuta. Tribine su već dobro popunjene, a po ulazima se vidi da ljudi ulaze užurbano. Svi žele da gledaju Srbiju i Francusku!

21.45 - Miroslav Muta Nikolić ne prestaje da oduševljava! Čovek konstantno juri za igračima i verovatno iz naftalina vadi fore, akcije i sitnice koje bi mogle da pomognu našim igračima u meču s Francuskom!

21.42 - Da li ste znali da se u ovogodišnjem polufinalu nalazi tri od četiri ekipe sa prošlog Mundobasketa, u Turskoj 2010. godine? Tu su Srbija, Litvanija (koja će se opet boriti za bronzu), SAD i Francuska.

21.40 - Šaljivu poruku imao je bivši igrač Crvene zvezde Milan Dozet:

"Mole se žene da završe sve kućne poslove blagovremeno, jer uznemiravanje tokom utakmice neće biti tolerisano. Hvala!"

21.37 - Na društvenim mrežama javio se i doskorašnji igrač Partizana, Leo Vesterman, koji je napisao:

"Jako sam srećan zbog današnjeg polufinala! Francuska i Srbija, nisam mogao ni da očekujem nešto bolje. Biće to jedna paklena borba!!"

21.34 - Prošli put se pred sam početak utakmice mogla čuti pesma iz filma "Povratak otpisanih". Za ovu priliku spremljena je čuvena pesma grupe Beogradski sindikat - Mi smo ta ekipa!

Danas je dan za pobedu...

21.31 - Evo i podrške sa društvenih mreža. Prvu poruku poslao je Novak Đoković na Tviteru i kaže:

"Puna podrška košarkašima večeras. Idemo!"

Marko Kešelj je na svom Instagram profilu ostavio tekst sledeće sadržine:

"Samo dotle,do tog kamena,do tog bedema.Nogom ces stupiti mozda,poganom!Drznes li dalje,cuces gromove kako tisinu zemlje slobodne sa grmljavinom strasnom kidaju ! Napred SRBIJA !!!!"

21.28 - Izgled tribina 35 minuta pre početka meča. Ispred hale je ogromna gužva!

21.18 - Kao i svaki put do sada, dok se naši momci zagrevaju, kompletan proces nadgleda Miroslav Muta Nikolić, a uz to i konstantno daje savete. Trenutno su na terenu Bogdanović i Raduljica. Dok sjajni šuter namešta ruku van linije 6.75 metara, Raduljica se posvetio slobodnim bacanjima.

21.12 - Jedan mali detalj iz novinarskog dela tribina. U utakmici sa Grčkom red ispred srpskih novinara sedeli su izveštači naših protivnika sa terena. Protiv Brazila ponovila se ista priča. Tako je i večeras... Nadamo se da će ishod biti isti kao i u osmini finala, odnosno četvrtfinalu.

21.10 - Dobro veče poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i dobro došli u direktan prenos druge polufinalne utakmice, koju će na Mundobasketu u Madridu odigrati reprezentacije Srbije i Francuske. Sa vama će, kao i svakog puta do sada kada su na terenu bili Teo, Krle, Raduljica, Bjelica i ostatak družine, biti specijalni izveštač MOZZART Sporta, Nikola Stojković. Nadamo se da ćemo večeras imati razloga za novo slavlje!

21.08 - Inače, u dosadašnjem toku takmičenja najefikasniji igrač Francuske je Nikola Batum sa 9,9 poena po meču. U srpskom timu Miroslav Raduljica je prosečno beležio 13,9 poena po utakmici.

21.00 - Samo da podsetimo i na rezultate koji su nas doveli do polufinala. Srbija je startovala pobedom nad Egiptom od 85:64, pa taj poraz pod Francuske (73:74), usledio je susret sa Iranom i slavlje od 83:70, te izgubljene utakmice protiv Brazila (73:81) i Španije (73:89). U nokaut fazi pale su Grčka (90:72) i Brazil (84:56).

Francuska je izgubila od Brazila (63:65), savladala Srbiju (74:73), pa Egipat (99:55), poražena je od Španije (64:88) i grupnu fazu zaokružila pobedom nad Iranom (81:76). U osmini finala izbacila je Hrvatsku sa 69:64, a potom se pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani osvetila Španiji 62:52.

20.25 – Ali, Srbija je u nokaut fazi takmičenja zaigrala... Pa, nestvarno! Grčka je savladana sa 90:72, da bi se puleni Aleksandra Đorđevića potpuno raspucali protiv Brazila. U četvrtfinalu je bilo perfektnih 84:56!

Samo nam još jedna takva partija treba da kaparišemo medalju. Sjajniju od one kojoj su se i najveći optimisti nadali. A onda poslastica u vidu finala sa Amerikancima! O tome je, ipak, još rano razmišljati. Akcenat je na Francuzima. A ima li bolje adrenalinske injekcije za samopuzdanje od 10 najboljih poteza Orlova u dosadašnjem toku takmičenja?



20.23 – Za strastvene kladioničare podsećanje da za razliku od četvrtfinalnog susreta sa Brazilom u kladionicama MOZZART Srbija sada važi za favorita. Kvota na dvojku je 1,55, eventualna pobeda Francuza se vrednuje kvotom 2,70.

20.21 – Inače, evo i plakata kojim Francuzi najavljuju okršaj sa Srbijom. Podsetimo, u grupnoj fazi takmičenja selekcija Vensana Kolea nas je, potpomognuta spornim sudijskim odlukama, savladala sa poenom razlike 74:73.

20.19 – Najavu meča možete pročitati u odvojenom tekstu, isto važi i za malu analizu protivnika. Takođe, iz Madrida imamo i priču o Lijamu Keniju, Irca koji živi u SAD, a koji se kod nas proslavio korišćenjem srpskih izraza tokom prenosa za Fibu.

20.18 – Kao što svi već sigurno znate pobednik će u nedelju igrati finale sa SAD, koje u Španiju nisu baš poslale drim tim, ali su svakako pokazale najviše. Poraženi će se u subotu sa Litvanijom boriti za bronzanu medalju. Ali, pred okršaj sa Francuskom niko ne razmišlja o tome.

20.17 – Kao i obično, utakmicu možete uživo pratiti i komentarisati i na stranicama našeg portala. O zbivanjima iz Madrida javljaće vam naš izveštač sa Svetskog prvenstva Nikola Stojković.

20.16 – Poštovani posetioci portala mozzartsport, jeste li spremni? Za manje od dva sata Srbija i Francuska igraju drugo polufinale na Mundobasketu u Španiji!

(FOTO: Fiba.com)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.