KO JE OTIŠAO NA ODMOR, OTIŠAO JE, OD SUTRA NOVE MERE! Grci spremni na OŠTRE ODLUKE zbog velikog broja obolelih

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 16:13

KO JE OTIŠAO NA ODMOR, OTIŠAO JE, OD SUTRA NOVE MERE! Grci spremni na OŠTRE ODLUKE zbog velikog broja obolelih

Grcka razmatra uvođenje drugog karantina nakon drasticnog povećanja broja zaraženih.

Zbog "novog talasa" obolelih koji niko nije očekivao, pogotovu ne u ovolikom broju, može doći do uvođenja rigoroznijih mera za suzbijanje širenja korona virusa.

Trenutno je korona virus prisutan kod 2.205 ljudi u Grčkoj, što je najveći broj potvrđenih slučajeva od početka pandemije.

U petak, 10. jula virus je potvrđen kod čak 60 osoba, a to je najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dnevni broj obolelih, od 21. aprila.

Ono što je alarmantno, ne samo za stanovnike Grčke, već i za same turiste jeste podatak da je više od 100 novih slučajeva u poslednjih 10 dana zabeležen kod turista.

Britanski turisti se vraćaju u Grčku od 15. jula, a letovi iz Velike Britanije nastavljaju se istog dana, međutim, grčke vlasti sada razmatraju uvođenje strožijih mera zaključavanja, potencijalno već od sutra, odnosno 13. jula.

- Od početka smo znali da ćemo, kada postepeno otvorimo granice, uvesti incidente - rekao je portparol vlade Stelios Petsas za lokalne medije.

Dodao je i da je odlučan da zaštiti većinu od nekolicine neozbiljnih što bi moglo značiti pooštrene granične kontrole, pojačane inspekcije u barovima i restoranima i potencijalno uvođenje ograničenja putovanja iz zemalja sa većom stopom zaraženih.

Od 14. jula Bugari koji ulaze u Grčku, moraju imati dokaz da su u poslednjih 72 sata negativno testirani na covid-19, jer je prošlog četvrtka u njihov zemlji zabeleženo 330 novozaraženih slučajeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.