Izvor: Glas javnosti, 22.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juta: Grčka najtraženija

BEOGRAD - Najtraženija turistička destinacija ove godine za turiste iz Srbije je Grčka, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA Radisav Stanković agenciji Beta.

- Prema anketi Jute sprovedene na 5.000 ispitanika, 48 odsto njih se opredelilo za Grčku, dok je sledeća destinacija Turska sa 17 odsto, sledi Egipat, za koga se izjasnilo devet odsto ispitanika, a potom Crna Gora sa osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odsto zainteresovanih - izjavio je Stanković.

On je napomenuo da je anketa rađena pre uvođenja ekološke takse i zabrane unosa hrane u Crnu Goru, što će, po njemu, smanjiti zainteresovanost turista za tu destinaciju.

- Turisti će se sada možda više odlučivati da u Crnu Goru putuju preko turističkih agencija, jer će tako biti isplativije - rekao je on.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.