Junker protiv izlaska Grčke iz evrozone

Izvor: Akter, 07.Jul.2015, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker protiv izlaska Grčke iz evrozone

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas u Strazburu, nekoliko sati pre ključnog sastanka lidera evrozone o Grčkoj, da ne želi da ta zemlja izađe iz te zone već da se vrati za pregovarački sto

Junker, koji je pozvao na rešenje krize, govorio je pred Evropskim parlamentom u Strazburu, dva dana nakon što su se Grci velikom većinom na referendumu izjasnili protiv kreditorskog predloga za nastavak finansijske pomoći Grčkoj.

"Želim da se izbegne >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Gregzit (izlazak Grčke iz evrozone), ja sam protiv toga. Znam da u Evropskoj uniji (EU) postoje oni, koji to otvoreno kažu ili samo misle da Grčka treba da izađe iz te zone i to nije dobro", rekao je Junker u prvom javnom obraćanju posle grčkog referenduma.

Prema njegovim rečima, Evropa prestavlja "stalnu borbu za pronalazak kompromisa".

"Evropska komisija će sve učiniti da se pregovori nastave i da se pronađe rešenje", rekao je Junker.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.