Jugović: Vučić čudno o Ciprasovoj pobedi

Izvor: Danas, 30.Jan.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugović: Vučić čudno o Ciprasovoj pobedi

Beograd - Pobeda Sirize je poraz ljudožderskog kapitalizma. Definitivno, uspostaviće se novi odnosi u Evropi koji će biti korisni za Srbiju. Talas levice zapljusnuće južni deo Evrope. To ne može a da se ne oseti i u Srbiji. Ko to pokuša da spreči unapred će biti na gubitku, navodi za Danas Bratislav Jugović, direktor Pokreta socijalista, čiji je lider Aleksandar Vulin.

Jugović ističe da „ne može a da ne primeti da je premijer Vučić iz Beča na čudan način predstavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Ciprasovu pobedu“.

– Trudim se da sebe ubedim da sam Vučića pogrešno razumeo. Razlika između Srbije i Grčke je što Srbija za sada ima podnošljive mere štednje, a Grčka stravično nepodnošljive. Samo je to trebalo reći. Svim učesnicima političkog života treba da bude jasno da je Ciprasova pobeda pobeda običnog čoveka. Zbog toga, svako ko je dobronameran treba da slavi pobedu Sirize! – zaključuje Bratislav Jugović.

Podsetimo, premijer je u intervjuu za austrijsku stanicu ORF izjavio da Srbija nije slučajno jedina zemlja koja je bez pritiska bilo koga iz EU, MMF, SB, Evropske banke – krenula u teške mere i reforme i mere fiskalne konsolidacije, te dodao da je to put ozdravljenja, „zato što ništa neće pasti sa neba“. „Da prihvatim da kažem narodu nećete da plaćate struju, da ću bez ekonomske podloge da povećam platu u javnom sektoru za 70 evra svima odmah, obećavam kule i gradove koje je nemoguće izvesti a da to niste zaradili – sebe doživljavam kao ozbiljnog i odgovornog čoveka i to u Srbiji da čujete nećete“, rekao je premijer. Naveo je i da je svestan oduševljenja i kod Srba i u celom regionu zbog onoga što se desilo u Grčkoj, ali on ga ne deli.

„Većina ide linijom manjeg otpora, misli eto stigla nam je politika lako ćemo – ja ne verujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspeh i sreću – ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize, to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo“, poručio je Vučić.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.