Janakopulos napustio PAO, grčki klub traži zaostali novac od Evrolige

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 17:33

Janakopulos napustio PAO, grčki klub traži zaostali novac od Evrolige

Dugogodišnji vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, napustio je i oprostio se od grčkog kluba. Nakon više od 30 godina, vlasnik "zelenih" neće biti neko iz porodice Janakopulos.
Grčki biznismen je osam godina bio vlasnik grčke ekipe, a nedavno je objavio da je klub >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na prodaju, po ceni od 25 miliona evra. 

"U svim bitkama sa kojim sam se u životu borio, pobedio sam, bez osvrtanja na povrede. Ali kada neki neljudi ugroze nešto što je vašoj porodici i vama sveto, osećaćete se prisiljenim da se povučete", naveo je Janakopulos u oproštajnom saopštenju.
Šestostruki osvajač Evrolige prethodnih dana zatražio je od elitnog takmičenja raskid ugovora i desetogodišnje A licence,
"Nažalost, ispostavilo se da je jedini zakon na snazi - Zakon džungle. Nakon jučerašnjeg dana, nemam više razloga da bilo šta da čekam. Maske su pale. Što se tiče nove sportske hale, interesi opštine, države i Janisa Alafouzosa (bivšeg predsednika FK Panatinaikos koji je u odboru Košarkaškog kluba), savršeno su usklađeni. Sve je imalo svoju težinu. Sada svi razumeju šta se igra. Svi su razumeli zašto ne žele Janakopulosa. To ne mogu sprečiti", dodaje se u saopštenju.
"Doviđenja i mnogo sreće", zaključuje se u saopštenju vlasnika "zelenih".
Nakon osam godina, Panatinaikos će dobiti novog vlasnika, a nakon više od 30 to neće biti neko od članova porodice Janakopulos, pošto su pre Dimitrisa, vlasnici kluba bili njegov otac Pavlos i stric Tanasis.
Nakon Janakopulosovog saopštenja, usledilo je i saopštenje Panatinaikosa usmereno ka Evroligi, a u kojem grčki klub zahteva da se pod hitno isplate zaostala sredstva od televizijskih prava i marketinških ugovora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.