Izrael ograničio broj vernika na ceremoniji Svetog ognja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2023, 17:07

Izrael ograničio broj vernika na ceremoniji Svetog ognja

Grčka pravoslavna crkva (Jerusalimska patrijaršija) optužila je u sredu izraelsku policiju za kršenje slobode vernika zbog ograničenja broja hodočasnika koji mogu da prisustvuju ceremoniji Svetog ognja usred rastuće napetosti.   Izraelska policija je saopštila da je to neophodna bezbednosna mera tokom subotnje proslave u drevnoj crkvi Svetog groba iz 13. veka, podignutoj na mestu gde je po hrišćanskoj tradiciji Isus razapet, sahranjen i uskrsnuo, prenosi AP. Ove godine će se ceremonija...
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Izrael ograničio broj vernika koji mogu da prisustvuju ceremoniji Svetog ognja

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Apr.2023

Grčka pravoslavna crkva (Jerusalimska patrijaršija) optužila je danas izraelsku policiju za kršenje slobode vernika zbog ograničenja broja hodočasnika koji mogu da prisustvuju ceremoniji Svetog ognja usred rastuće napetosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.