Izrael i dalje gori!

Izvor: S media, 04.Dec.2010, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael i dalje gori!

Avioni za gašenje požara iz mnogih stranih zemalja uzleteli su u novom pokušaju da ugase požar na planini Karmel na severu Izraela, najrazorniji u istoriji te zemlje, koji je izbio u četvrtak ujutro i još uvek se ne stišava.

Vatra se proširila u umetničko selo Ein Hod i Nir Ecion, odakle su stanovnici evakuisani. Specijalni avioni iz Turske, Grčke, Kipra i Velike Britanije bacali su morsku vodu, a doleteo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je i ruski koji može da nosi 42.000 litara vode.

Požar odneo 40 života

Izraelski vojni radio je javio da su neki žitelji odbili da napuste svoje domove, pa su kasnije vatrogasci morali da ih spasavaju iz sela koje gori.

Najmanje sedam ljudi je spašeno iz zgrade koju je zahvatila vatrena stihija. Nešto ranije plamen je stigao do jednog hotela na planini Karmel i zahvatio prirodni rezervat. Životinje iz rezervata su evakuisane na bezbedno mesto.

Vatrogasci se, takodje bore protiv plamenova koji su još sinoć počeli da se približavaju Univerzitetu Haifa i jednom kvartu u tom lučkom gradu, trećem po veličini u Izraelu.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avioni iz celog sveta gase požar u Izraelu (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 04.Dec.2010

Avioni za gašenje požara iz mnogih stranih zemalja uzleteli su jutros u novom pokušaju da ugase požar na planini Karmel na severu Izraela, najrazorniji u istoriji te zemlje, koji je izbio u četvrtak ujutro i još uvek se ne stišava. Danas se

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Izrael: Avioni iz inostranstva gase požar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2010

Avioni za gašenje požara iz mnogih stranih zemalja uzletjeli su jutros u novom pokušaju da ugase požar na planini Karmel na sjeveru Izraela, najrazorniji u historiji te zemlje, koji je izbio u četvrtak ujutro i još uvijek se ne stišava. Danas se vatra proširila u umjetničko selo Ein Hod i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Izrael:Uzrok tragičnog požara nemar

Izvor: B92, 04.Dec.2010

Jerusalim, Tel Aviv -- Preliminarna istraga izraelske policije pokazala je da je nemar razlog izbijanja najvećeg šumskog požara u istoriji Izraela, saopštila je policija...Požar verovatno nije podmetnut, precizirao je portoparol policije Miki Rozenfeld, koji nije želeo da daje dodatne detalje kako...

Nastavak na B92...

POŽAR SE ŠIRI PREMA UNIVERZITETU HAIFA

Izvor: Kurir, 04.Dec.2010

TEL AVIV - Šumski požar na planini Karmel na severu Izraela, koji je izbio u četvrtak ujutro, nastavio je da se širi, približivši se Univerzitetu Haifa i jednom kvartu u tom lučkom gradu, trećem po veličini u zemlji...Dogodilo se to uprkos otpimističkim procenama da najveći požar u istoriji...

Nastavak na Kurir...

Vatrena stihija u Izraelu

Izvor: Šumadija Press, 05.Dec.2010, 10:14

Avioni iz mnogih stranih zemalja uzleteli su jutros u novom pokušaju da ugase požar na planini Karmel na severu Izraela, najrazorniji u istoriji te zemlje, koji je izbio u četvrtak ujutro i još uvek se ne stišava.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.