Izabran četvrti gensek u istoriji FIBA

Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran četvrti gensek u istoriji FIBA

Preminulog Patrika Baumana nasledio je Andreas Zaklis.

Grčki pravnik Andreas Zaklis (38) proglašen je za novog generalnog sekretara Svetske košarkaške federacije (FIBA), jednoglasnom odlukom Centralnog borda.

On je devet godina radio kao pravni savetnik FIBA, a njen zaposlenik postao je 2016.

"Prezadovoljan sam što je četvrti gensek FIBA izabran iz našeg menadžmenta. Andreas je istinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čovek košarke, dobro poznaje našu organizaciju i prava je osoba da povede FIBA u budućnost, u skladu sa strategijom usvojenom na poslednjem Kongresu. Uvereni smo da će učiniti sve da košarku učini najpopularnijim sportom na svetu, što je vizija FIBA", rekao je predsednik Horasio Muratore.

Zaklis, koji osim grčkog govori četiri svetska jezika, obećao je da će raditi na razvoju i rastu košarke širom planete, kao i na ujedinjavanju košarkaške zajednice.

Funkcija generalnog sekretara bila je upražnjena od 13. oktobra, kada je iznenada preminuo Patrik Bauman.

Švajcarac je na tom položaju proveo nepunih 16 godina, a pre njega je FIBA imala samo dvojicu genseka - našeg Borislava Stankovića (1976-2003) i Britanca Vilijama Džonsa, jednog od osnivača FIBA, koji je ulogu prvog operativca obavljao od 1932.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Caklis novi generalni sekretar Fibe

Izvor: RTS, 07.Dec.2018

Svetska košarkaška federacija saopštila je da će Grk Andreas Caklis naslediti Patrika Baumana na mestu generalnog sekretara te organizacije. . Caklis je od strane Fibe angažovan 2016. godine kao spoljni pravni savetnik....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.