Ivanov razočaran izjavom Jeremića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov razočaran izjavom Jeremića

SKOPLJE - Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov izrazio je danas "duboko razočaranje" zbog izjave ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića da Beograd podržava stavove Grčke u rešavanju pitanja imena Makedonije, javlja danas agencija MIA, pozivajući se na izvore iz kabineta makedonskog predsednika.

Ivanov je prisustvovao u Beogradu sahrani patrijarha srpskog Pavla, gde su na platou ispred hrama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Svetog Save tokom opela predsednik Crne Gore Filip Vujanović i on stajali pored predsednika Srbije Borisa Tadića.

Zbog izjave Jeremića, Ivanov je, međutim, otkazao prisustvo na prijemu, koji je šef srpske diplomatije organizovao za strane državnike povodom sahrane patrijarha Pavla doputovali u Beograd.

Iz kabineta makedonskog predsednika ukazuju da je Jeremićeva izjava "nesrećna" i napominju da je Ivanov izrazio žaljenje što se ona poklapa sa Tadićevim pozivom da dođe u Beograd.

Jeremić je u sredu, posle razgovora sa vršiocem dužnosti grčke diplomatije Dimitrisom Drucasom, rekao da Srbija ima razumevanje za stav Grčke o pitanju imena države čiji je glavni grad Skoplje, imajući u vidu da je to veoma delikatno pitanje.

Podržavamo stav Vlade Grčke koji je razuman, uravnotežen i racionalan, izjavio je Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.