Ivanov: Razgovori sa Grčkom se mogu završiti ove godine

Izvor: Blic, 12.Jan.2013, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov: Razgovori sa Grčkom se mogu završiti ove godine

Predsednik Makedonija Đorđe Ivanov izjavio je večeras da bi u ovoj godini mogao da bude rešen spor sa Grčkom oko imena Makedonije.

"Uveren sam da uz iskreno i obostrano zalaganje i volju, ove godine mogu značajno biti unapređeni i završeni razgovori o problemu koji sa južnim susedom imamo oko imena naše države. Ovde su od presudnog značaja posredništvo UN,

generalnog sekretara i posrednika u razgovorima, ali i podrška i pomoć vaših država i dobronamernih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponuda su dobrodošli", rekao je Ivanov na prijemu za diplomatski kor.

Prijem je održan u turističkom mestu u okolini Berova, u istočnoj Makedoniji i to je drugi put za redom kako se prijem za diplomate održava van Skoplja. Prošli je bio na Ohridu.

Povezane vesti: Obnavljanje pregovora o imenu Makedonije Mađarska priznala Republiku Makedoniju Nikolić: Grčka doživljava krizu koju Srbija preživljava poslednjih 20 godina Odblokirana makedonsko-grčka granica Grčka negoduje zbog solidarisanja Nikolića sa Makedonijom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.