Itudis besan, Mitoglu tužan

Izvor: B92, 25.Avg.2023, 14:23

Itudis besan, Mitoglu tužan

Grčki košarkaš Konstantinos Mitoglu razočaran je zbog povlačenja sa Svetskog prvenstva.

Član Panatinaikosa je doživeo prelom malog prsta leve ruke, nakon čega je morao da obavesti selektora Dimitrisa Itudisa o odustajanju.

Grci sad neće moći da dovedu zamenu, pa će morati da nastave sa 11 igrača. Upravo je zbog ovakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacija Itudis zahtevao da se finalni spisak igrača proširi sa 12 na 14.

"Nismo želeli da mi platimo cenu za ovo", kratko je prokomentarisao Itudis.

Sam igrač je ujedno i tužan, ali i svestan situacije u kojoj se nalazi.

"Tužan sam. Svi znaju koliko volim naš nacionalni tim. Već mesec dana smo na pripremama dali sve i nažalost nešto poput ovoga se desi. Tada razumete da je sport takav", rekao je Mitoglu koji je objasnio kako je do povrede došlo.

"Desilo se pre dva dana na treningu. Ne sećam se ko je uputio pas, ali je lopta pogodila prst koji je napravio čudnu kretnju. Bolelo me je, ali nisam shvatio koliko jer sam igrao. Prošao sam testove, snimili smo i utvrđen je prelom."

Pokušao je da zanemari bol, ali je na kraju morao da se suoči sa realnošću.

"Morao sam da informišem tim o odluci da ne rizikujem. Razgovarao sam sa doktorom nacionalnog tima i onog Panatinaikosa i doneli smo zajedničku odluku. To nije nešto što sam želeo", zaključio je Mitoglu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.