Istorija se ispisuje u Bačkoj Topoli, šta može TSC?

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Okt.2023, 13:30

Istorija se ispisuje u Bačkoj Topoli, šta može TSC?

Svih 16 utakmica drugog kola Lige Evrope igraju se u četvrtak, a sva naša pažnja biće usmerena prema Bačkoj Topoli, u kojoj će se ispisati istorija i u kojoj će TSC odigrati prvi meč grupne faze nekog UEFA takmičenja od svog osnivanja na domaćem terenu.
Gost vicešampiona Srbije na „TSC areni“ biće grčki Olimpijakos, a ovaj duel odigraće se u sklopu drugog kola grupe A.
TSC je u prvom kolu poražen u Londonu od Vest Hema sa 3:1, Olimpijakos je kod kuće izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << od Frajburga sa 3:2 i jasno je da je ovo ključni meč za oba tima ukoliko žele da ostanu u trci za jednu od prve dve pozicije koje vode u nokaut fazu ovog takmičenja, a verovatno i direktan obračun u trci za treće mesto, koje vodi u nokaut fazu Lige konferencija.
Ekipi Žarka Lazetića ovo će biti treći evropski meč u sezoni i imaće zadatak da pokaže da nije slučajno došla na ovaj nivo. Otpor Bragi u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio je jako slab i upisana su oba poraza, ali ohrabruje partija u Londonu, gde je srpski tim protiv Vest Hema, koji je igrao u veoma snažnom sastavu, vodio od 48. do 66. minuta, pokazao da može da se nosi sa renomiranim protivnicima, ali je u finišu popustio i izgubio.
TSC nije imao dobru uvertiru za ovaj susret, pošto je za vikend remizirao u Lučanima rezultatom 1:1, pa je Partizanu prepustio prvo mesto u Superligi Srbije.
Olimpijakos je ove sezone već gostovao u Srbiji, pošto je u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope pobedio Čukarički u Leskovcu sa 3:0. Prethodno je protiv Brđana slavio i u Pireju sa 3:1. Olimpijakos je u tom dvomeču bio i više nego dominantan u odnosu na Čukarički, a koliki je bio favorit protiv tima iz Beograda, toliki će i sada biti favorit u odnosu na TSC.  Olimpijakos je ubedljivo najtrofejniji klub Grčke, ali je prošle sezone titulu predao AEK-u i glavni cilj ovog tima je da ove sezone vrati domaći naslov. Dobro mu ide, pošto je posle sedam odigranih kola lider u Superligi Grčke sa 19 bodova, pet više od PAOK-a. U Bačku Topolu crveno-beli stižu osokoljeni gostujućom pobedom nad Janjinom rezultatom 3:0. Omaleni portugalski krilni napadač Danijel Podens bio je dvostruki strelac na tom meču, a upravo će bivši igrač Vulverhemptona biti glavna opasnost po gol TSC-a. Tu su još Fortunis, Biel, El Kabi, Kamara, El Arabi, Karvaljo, Stevan Jovetić… Zaista ozbiljan tim.

U drugom meču ove grupe snage će u Nemačkoj odmeriti Frajburg i Vest Hem. Gosti su blagi favoriti, ali očekuje se izuzetno neizvestan duel.
Kada je reč o ostalim utakmicama, uzbudljivo će biti u grupi B, gde AEK, nakon trijumfa u Brajtonu, dočekuje Ajaks. Prštaće i u Marseju, gde će Brajton morati da se „vadi“, a to mu neće biti nimalo lako na „Velodromu“.
U grupi C će Rendžers biti favorit u Limasolu protiv Arisa, baš kao i Betis protiv Sparte u Sevilji.
Grupa D nam donosi derbi u Lisabonu između Sportinga i Atalante, ekipa od kojih se očekuje da prođu dalje. Rakov dočekuje Šturm u direktnoj borbi za treće mesto.

Union Sen Žiloa stiže na Enfild i pokušaće da se u u meču grupe E suprotstavi verovatno kombinovanom sastavu Liverpula, dok će Tuluz ugostiti LASK iz Linca.
Viljareal posle poraza u Atini „mora“ da pobedi Ren u grupi F, dok Panatinaikos putuje u Haifu na megdan Makabiju.
U grupi G će domaćini biti jasni favoriti, Roma dočekuje Servet, a Slavija će biti domaćin Šerifu.
I u grupi H, zahuktali Bajer Leverkuzen ide po novu pobedu u Molde, a velika borba očekuje se u Švedskoj, gde će Haken dočekati Karabag.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Danak Evropi: Voždovcu bod na Banovom brdu, Spartaku sva tri u Bačkoj Topoli

Izvor: Danas, 08.Okt.2023

U poslednjim utakmicama 11. kola fudbalske Superlige Srbije dva naša kluba koji su u četvrtak imali evropska iskušenja nisu pobedili kod kuće.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.