Huligani izbacili AEK iz lige

Izvor: Mondo, 25.Apr.2013, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani izbacili AEK iz lige

AEK prvi put ispao iz Superlige Grčke, za loš rezultat krivi i navijači.

Navijači u Grčkoj poznati su kao jedni od najvatrenijih u svetu, koji u svakoj utakmici svojim ekipama pružaju bezrezervnu podršku.

Ali, nije uvek sve tako bajno i sjajno s njima.

To je najbolje na svojoj koži osetio AEK. Atinjani će se prvi put u svojoj 89-godišnjoj istoriji naredne seyone takmičiti u Drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ligi. Zbog loših rezultata su krivi igrači, a zbog neiskorišćene poslednje prilike da se obezbedi opstanak - navijači.

Bolje rečeno - huligani!

Praktično u direktnom duelu za opstanak, u 29. kolu odigranom 14. aprila, AEK je na Olimpijskom stadionu Spiros Luis dočekao Pantrakikosa. Gosti su poveli u 87. minutu, posle čega su domaći navijači uleteli na teren i prekinuli utakmicu.

Disciplinska komisija Superlige Grčke donela je odluku da se meč registruje službenim rezultatom 3:0 za gostujući tim, dok su žuto-crnima oduzeta tri boda u tek završenoj sezoni i još dva u sledećoj.

Atinjani su se očajnički trudili u proteklih desetak dana da se donese odluka da se meč odigra do kraja i da se ne kazne oduzimanjem bodova, ali kompromisa nije bilo. U međuvremenu su izgubili i od Atromitosa, čime su zapečatili svoju sudbinu na pretposlednjem mestu sa pet bodova manje od OFI-ja.

"Disciplinska komisija Grčkog fudbalskog saveza prihvatila je kaznu Superlige i odbila žalbu AEK-a", jasno stoji u saopštenju koje se pojavilo u četvrtak.

Pored AEK-a iz lige je ispala i Kerkira. Titulu je ubedljivo osvojio Olimpijakos i on će biti direktan učesnik Lige šampiona sledeće sezone. PAOK sa druge pozicije, trećeplasirani Asteras, četvrti Atromitos i peta Janjina će u plej-of za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ostali će u Ligu Evrope.

Panatinaikos je takmičenje završio na očajnom sedmom mestu i neće igrati u Evropi sledeće sezone. U Kupu su ispali još u osmini finala od Plataniasa.

AEK je u svojoj istoriji 11 puta bio šampion i 14 puta pobednik Kupa.

(MONDO, foto: AP/Newsports)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.