Horgoš: Sprečen šverc antikviteta

Izvor: B92, 16.Jan.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horgoš: Sprečen šverc antikviteta

Subotica -- Na prelazu Horgoš-Reske, na mađarskoj strani, carinici su u autobusu sprske registracije pronašli umetnička dela iz doba antičke Grčke i Rimskog carstva.

Portparolka Regionalne direkcije Nacionalne kancelarije za poreze i carinu Eva Nemedi Varga izjavila za agenciju MTI da su mađarski carinici na ulazu u Mađarsku u autobusu registracije Republike Srbije naišli na dve putne torbe, u kojima su otkrili jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrašenu urnu, jednu žensku statuu, jednu mušku bistu i jednu skulpturu – prenosi portal „Vojvodina danas“.

Prema inicijalnom stručnom mišljenju, reč je o predmetima iz doba antičke Grčke i Rimskog carstva.

Vozač autobusa tokom prethodne istrage izjavio je da su dve torbe predate na prevoz, a vlasnik nije u autobusu.

Vrednost ovih umetničkih dela prema prethodnoj proceni od strane graničnih službi je oko dva miliona forinti (oko 7.000 evra).

Postupak zbog pronevere na štetu budžeta pokrenut je protiv nepoznatog lica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Horgoš: Sprečen šverc antičih umetnina

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2014

Na prelazu Horgoš-Reske, na mađarskoj strani, carinici su u autobusu sprske registracije pronašli umetnička dela iz doba antičke Grčke i Rimskog carstva.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.