HAOS U SOLUNU! Masovni protesti u Grčkoj zbog novih ličnih karata, oglasila se i crkva (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2023, 23:09

HAOS U SOLUNU! Masovni protesti u Grčkoj zbog novih ličnih karata, oglasila se i crkva (VIDEO)

Premijer Grčke demantovao je navode protestanata

Oko 5.000 ljudi protestovalo je danas u Solunu zbog odluke vade da uvede nove vrste ličnih karti, koje su usklađene sa širim standardima EU i koje će postati obavezene od 2026. godine.

Kako prenosi AP, demonstranti su se okupili kod gradske Bele kule, nekadašnjeg utvrđenja na obali, uzvikujući slogane i nacionalnu himnu, nakon čega su marširali kroz grad i razišli se bez incidenata.

AP navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su u Grčkoj nakon odluke o novim ličnim kartama procvetale teorije zavere prema kojima nova identifikaciona dokumenta navodno sadrže čipove koji će vlastima omogućiti da precizno odrede lokaciju građana ili čak, ''kontrolišu njihove umove''.

Dodaje se da su najveći protivnici novih ličnih karti duboko religiozni.

Grčka crkva je saopštila da će ove nedelje dati mišljenje o novim ličnim kartama i da se čeka odluka Sinoda, a atinski arhiepiskop Jeronim pozvao je na „razboritost“ po tom pitanju, budući da su protest protiv novih ličnih karata iskazali i neki episkopi, navodi grčki „Katimerini“.

Premijer Kirijakos Micotakis je demantovao sve njihove navode, dodaje AP.

Sledećeg vikenda je i u glavnom gradu Atini najavljen protestni skup.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.