Grčki vojni budžet četvrti u svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki vojni budžet četvrti u svetu

ATINA - Grčka je na četvrtom mestu u svetu među zemljama koje najviše izdvajaju za odbranu, a ispred nje su SAD, Velika Britanija i Kina, navedeno je u izveštaju Međunarodne agencije za istraživanje mira SIPRI sa sedištem u Štokholmu.

U izveštaju, koji danas objavljuje grčki dnevik "Elefterotipija", navodi se da su troškovi za odbranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u poslednjih desetak godina u svetskim razmerama uvećani za 45 odsto.

U 2007. godini su u odnosu na 2006. troškovi odbrane uvećani su za šest odsto.

Prošle godine troškovi odbrane u svetu iznosile su 1,339 triliona dolara (851 milijardi evra) ili 202 dolara (124,4 evra) po glavi stanovnika.

Od ukupne količine sredstava izdvojenih za odbranu u svetu, 45 odsto su izdvojile SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.