Izvor: Southeast European Times, 18.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki parlament odbacio predlog za održavanje referenduma o Lisabonskom sporazumu

18/06/2008

ATINA, Grčka -- Zakonodavci su u utorak (17. juna) odbacili predlog opozicione stranke PASOK za održavanje referenduma o Lisabonskom sporazumu. Od 296 zakonodavaca koji su prisustvovali glasanju, 152 člana vladajuće Nove demokratije (ND) odbacilo je predlog, a 144 ga je podržalo. Za usvajanje je bilo neophodno 180 glasova. Grčki parlament je >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << ratifikovao Lisabonski sporazum 12. juna, na dan kada su ga irski birači odbacili na referendumu. Mada PASOK podržava sporazum, njegovi članovi insistiraju na tome da je neophodno održati referendum.

Takođe u utorak, granični bezbednosni zvaničnici saopštili su da je u protekla četiri dana u blizini ostrva Agatonisi, Samos i Parmakonisi na istočnom Egeju uhapšeno oko 170 nelegalnih imigranata. Većina njih je došla iz Avganistana i Iraka.

U međuvremenu u sredu, zemljotres jačine 5,7 stepeni potresao je oblast Argosa. Izveštaja o povređenima i materijalnoj šteti nije bilo. (Skaj, AP - 18/06/08; RIA Novosti, Skaj, ANA-MPA, DPA - 17/06/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.