Grčki ambasador na Kosovu želi da ta zemlja uđe u EU

Izvor: Press, 19.Mar.2014, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki ambasador na Kosovu želi da ta zemlja uđe u EU

- Kada mi kažemo da želimo Kosovo u EU to znači da mi želimo da Kosovo bude priznato od strane svih država članice EU. Kada će se to desiti i kada ce doći priznanje to ne znam - rekao je grčki ambasador.

Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << će priznati državu Kosovo ne zbog toga što je ona dobra država nego zbog činjenice da će priznanje biti u interesu mira i stabilnosti regije, kazao je ambasador Grčke. On je dodao da Grčka želi Kosovo u EU, ali kada će to priznanje od Grčke stići on ne zna.

Što se tiče osnivanja Oružanih Snaga Kosova ambasador Grčke je rekao da će učestvovati u bilo kojim razgovorima koji se održavaju u NATO i biće usmereni ka principima koji podržavaju evroatlansku perspektivu za Kosovo.

Govoreći o odluci Grčke da prizna Šengen vize za žitelje Kosova, ambasador je rekao da je odluka doneta prošle nedelje kao nastavak posete ministra spoljnih poslova Grčke Prištini 19. februara ove godine." Datum kada će početi sprovođenja te odluke je 20. mart", kazao je on.

Osvrćući se na ekonomsku saradnju Grčke i Kosova ambasador je rekao da je Grčka promovisala svoje investicije na Kosovu i podstakla grčke investitore da dođu na Kosovu i investiraju. " Mi imamo nekoliko jakih grčkih kompanija koje su aktivne na Kosovu, kao sto je SharrCem koja je sada u vlasništvu grcke kompanije Titan", kazao je Mosćopoulos u intervju za "Koha Ditore".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.