Grčki Gospodin Evro

Izvor: RTS, 26.Jun.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki "Gospodin Evro"

Ekonomista Janis Sturnaras, poznat kao "Gospodin Evro", imenovan za novog ministra finansija Grčke. Sturanas je bio glavni ekonomski savetnik bivšeg premijera Kostasa Simitisa kada je Grčka pregovarala o ulasku u evrozonu.

Grčki premijer Antonis Samaras imenovao je ekonomistu Janisa Sturnarasa, poznatog kao "Gospodin Evro", za novog ministra finansija, dan nakon što je njegov prethodnik podneo ostavku iz zdravstvenih razloga.

Sturnaras je bio glavni ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savetnik bivšeg premijera Kostasa Simitisa kada je Grčka pregovarala o ulasku u evrozonu.

Pedesetpetogodišnji Sturnaras je profesor ekonomije na Univerzitetu u Atini, a proveo je nekoliko godina na čelu Veća ekonomskih savetnika grčkog Ministarstva finansija, prenela je agencija AP.

Sturnaras je liberalni ekonomista poznat kao vatreni pobornik strukturalnih reformi, koje bi pokrenule privredu i učinile je konkurentnijom.

Njegov prethodnik na mestu ministra finansija u novoj grčkoj koalicionoj vladi, Vasilis Rapanos, podneo je juče ostavku pisanim putem iz bolničkog kreveta.

Rapanos je u petak, 22. juna, smešten u bolnicu zbog stomačnih bolova, mučnine i vrtoglavice, a grčki mediji pišu da je i ranije bio slabog zdravlja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.