Grčka dobila novog ministra finansija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka dobila novog ministra finansija

ATINA -

Grčki premijer Antonis Samaras imenovao je danas ekonomistu Janisa Sturnarasa za novog ministra finansija, dan nakon što je njegov prethodnik podneo ostavku iz zdravstvenih razloga.

Pedesetpetogodišnji Sturnaras je profesor ekonomije na Univerzitetu u Atini, a proveo je nekoliko godina na čelu Veća ekonomskih savetnika grčkog Ministarstva finansija, prenela je agencija AP.

Njegov prethodnik na mestu ministra finansija u novoj grčkoj koalicionoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vladi, Vasilis Rapanos, podneo je juče ostavku pismenim putem iz bolničkog kreveta.

Hospitalizovan je u petak 22. juna zbog stomačnih bolova, mučnine i vrtoglavice, a grčki mediji pišu da je i ranije bio slabog zdravlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: MInistar okoliša postao ministar financija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jun.2012

Bivši bankar i ekonomist, 55-godišnji Yannis Stournaras, dosadašnji prijelazni ministar okoliša,  imenovan je   za ministra financija, saopćile su službe grčkog premijera Antonisa Samarasa. Proevropski orijentiran Stournaras je bio na čelu ekonomskog vijeća ministarstva financija od 1994....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Grčki "Gospodin Evro"

Izvor: RTS, 26.Jun.2012

Ekonomista Janis Sturnaras, poznat kao "Gospodin Evro", imenovan za novog ministra finansija Grčke. Sturanas je bio glavni ekonomski savetnik bivšeg premijera Kostasa Simitisa kada je Grčka pregovarala o ulasku u evrozonu. ..Grčki premijer Antonis Samaras imenovao je ekonomistu Janisa Sturnarasa,...

Nastavak na RTS...

Grčka dobila novog ministra finansija

Izvor: Capital.ba, 26.Jun.2012

ATINA, Grčki premijer Antonis Samaras imenovao je danas ekonomistu Janisa Sturnarasa za novog ministra finansija. Sturnarasov prethodnik je juče podnio ostavku iz zdravstvenih razloga. Pedesetpetogodišnji Sturnaras je profesor ekonomije na ..

Nastavak na Capital.ba...

Nova vlada polako dobija obrise

Izvor: Deutsche Welle, 27.Jun.2012, 14:20

Nakon što je Vasilis Rapanos iz zdravstvenih razloga morao da se odrekne funkcije ministra finansija, apsolvent sa Oksforda Janir Sturnaras važi kao jedna od malobrojnih razboritih alternativa. Da li je tako?

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.