Izvor: Southeast European Times, 10.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčke vlasti evakuisale tri sela zbog bojazni da bi mogli da uslede jaki propratni potresi

10/06/2008

ATINA, Grčka -- Vlasti su u ponedeljak (9. juna) evakuisale tri sela u jugozapadnoj Grčkoj zbog opasnosti od jakih propratnih potresa posle razarajućeg zemljotresa koji se dogodio u nedelju u regionu Peloponeza. U zemljotresu jačine 6,5 stepeni Rihterove skale poginule su dve osobe, a povređeno je 260. U ponedeljak je došlo do niza propratnih potresa jačine do 4,7 stepeni Rihterove skale, ali seizmolozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << upozoravaju da su u toj oblasti mogući jači potresi.

U međuvremenu, u toku je potraga za Jorgosom Milonasom, predsednikom Federacije industrija severne Grčke. Naoružani napadači sa kapuljačama oteli su vlasnika Alumila, lokalnog aluminijumskog giganta, u ponedeljak uveče, izjavila je njegova supruga. Policija je pronašla napušteni automobil otprilike 3 kilometra od kuće tog bračnog para u Solunu. (Naftemporiki, DPA, Rojters - 10/06/08; DPA, ITAR-TAS, AP, Rojters, NET, RIA Novosti - 09/06/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.