Grčke sudije prekinule bojkot tek nakon sastanka sa ministrom

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 00:41

Grčke sudije prekinule bojkot tek nakon sastanka sa ministrom

Najbolje grčke sudije prekinule su višednevni bojkot zbog pritisaka koje konstantno trpe i zbog kojeg nisu želele da sude mečeve prethodnog kola.

Povod za takvu odluku bile su pretnje smrću jednom od njih Anastasiosu Papapetruu, u danima nakon meča Volosa i Olimpijakosa (2:2) odigrane 3. decembra

Arbitri su u sredu održali sastanak sa ministrom za civilnu zaštitu Janisom Ikonomuom, posle kojeg su obavestili da će za vikend ponovo biti na svom radnom mestu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prethodno kolo u grčkoj Superligi nije se igralo.

Sudije su želele da ukažu na težak položaj u kojem se nalaze ne samo u poslednje vreme i ne samo sada kada je jednom od njih prećeno smrću, već i na mnoge poteškoće koje datiraju od ranije.

Arbitri su samoinicijativno uzetu pauzu iskoristili da obave niz sastanaka i sa fudbalskim vlastima, ali i sa predstavnicima države pred koje su postavili određene zahteve koji moraju biti ispunjeni za njihov dalji nesmetan rad.

Jedan od zahteva koji im je obećan je prisustvo policajca u svakoj sudijskoj svlačionici an svakom meču Superlige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.