Grčka traži kompromis

Izvor: Akter, 23.Maj.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka traži kompromis

Grčka vlada se neće povinovati neracionalnim zahtevima, ali je uradila sve da bude postignut kompromis, koji je moguć ukoliko to učini i Evropa, izjavio je danas grčki premijer Aleksis Cipras.

"Uradili smo sve što smo mogli, sada je red na Evropu", izjavio je Cipras pred glavnim odborom partije Siriza, prenosi Srna.

On je ukazao da većina Grka traži vidljivo rešenje, a ne samo sporazum.

Cipras je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << grčka vlada neće odgovarati na neracionalne zahteve i da će insistirati na granici koju neće dozvoliti da se pređe.

"Nećemo prihvatiti novo smanjenje penzija", dodao je Cipras.

Njegova Vlada pregovara o dobijanju finansijske pomoći od međunarodnih kreditora - Evropske unije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda, i očekuje dogovor o reformama u zamenu za novac u narednim danima.

Grčka bi trebalo da uplati MMF oko 1,5 milijardi evra sledećeg meseca, a prva rata od 300 miliona evra dospeva 5. juna.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.