Grčka sredstva pri kraju, ali su uvereni u skoru pomoć

Izvor: Press, 19.Okt.2012, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka sredstva pri kraju, ali su uvereni u skoru pomoć

Grčki premijer Antonis Samaras izjavio je danas da njegova zemlja ima dovoljno sredstava za tekuće potrebe do sredine novembra, dodavši da je uveren da će sledeća tranša zajma za pomoć biti isplaćena uskoro

Samaras je na konferenciji za novinare drugog dana samita Evropske unije u Briselu rekao da su "rezerve Grčke dovoljne samo za period do 16. novembra, dok je likvidnost, koja predstavlja krv jedne privrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na nuli", prenela je agencija AFP.

Premijer Grčke je ipak izrazio uverenje da će "procedura" za dobijanje sledeće tranše pomoći biti završena u narednih mesec dana i da je njegova zemlja "na dobrom putu". On je dodao da je "pronašao razumevanje" u Briselu i da se "klima promenila".

Lideri 17-člane evrozone su danas na samitu pohvalili napore prezadužene Grčke u primeni reformi, čiji je cilj da ta privreda ponovo stane na noge.

"Ostvaren je značajan napredak prema potpunoj primeni programa reformi", navodi se u saopštenju lidera zone evra.

Grčka, koja je na pragu već šeste godine recesije zaredom, zavisi od zajmova pomoći od EU i Međunarodnog monetarnog fonda da ne bi zapala u bankrot.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Grčka sredstva se tope,čekaju pomoć

Izvor: B92, 19.Okt.2012

Atina -- Grčki premijer Antonis Samaras izjavio je da njegova zemlja ima dovoljno sredstava za tekuće potrebe do sredine novembra...On je takođe dodao da je uveren da će sledeća tranša zajma za pomoć biti isplaćena uskoro...Samaras je na konferenciji za novinare drugog dana samita Evropske unije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.