Izvor: Southeast European Times, 02.Jan.2011, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka razmatra oštrije mere za migrante na granici sa Turskom

02/01/2011

ATINA, Grčka -- Grčka bi volela da izgradi „zid“ na svojoj kopnenoj granici prema Turskoj, koja je glavna tačka ulaska ilegalnih migranata koji pokušavaju da dođu do Evrope. „Društvo je premašilo svoju sposobnost apsorbovanja novih ilegalnih imigranata“, rekao je ministar za zaštitu građana Kristos Papucis u intervjuu agenciji ANA-MPA >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << u petak (31. decembar). „Samo oni migranti koji koji imaju međunarondo priznato pravo na zaštitu ili pravo na azil ostaće u zemlji i niko drugi“.

Takođe u petak, policija je pronašla 65 ilegalnih migranata sakrivenih u kamionu u blizini Atine. Migranti, iz bliskoistočniuh zemalja, bili su na putu za Patras, lučki grad na zapadu zemlje, gde su se nadali da će se ukrcati na trajekt za Italiju. Uhapšeni su vozač kamiona i osumnjičeni krijumčar. (Hurijet – 02.01.2011; Dojče vele – 01.01.2011; DPA, AFP, ANA-MPA – 31.12.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grci podižu zid prema Turskoj!

Izvor: Press, 03.Jan.2011, 05:21

Između Grčke i Turske biće sagrađen bedem dužine 206 kilometara. Od januara do novembra 2010. godine presretnuto 32.500 imigranata samo na jednom delu problematične granice! .Da bi se, kako kažu njeni zvaničnici, zaštitila od najezde ilegalnih...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.