Izvor: Vostok.rs, 05.Jun.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka pozvačla Nemačku na pregovore o grčkim potraživanjima ratne odštete iz Prvog i Drugog svetskog rata

Grčki ambasador u Berlinu uputio je verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, pozivajući Berlin na pregovore o grčkim potraživanjima ratne odštete iz Prvog i Drugog svetskog rata, prenosi agencija ANA-MPA.
Prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Grčke, zamenica ministra spoljnih poslova Sia Anagnostopulu dala je nalog za taj diplomatski potez nakon usvajanja Rezolucije o potraživanju ratne odštete od Nemačke u Parlamentu Grčke. Skupština Grčke je 17. aprila na plenarnoj sednici prihvatila izveštaj međupartijskog parlamentarnog odbora o pokretanju tog pitanja kroz diplomatske mehanizme. Grčka potražuje ratnu odštetu od Nemačke na ime reparacije štete i gubitaka koje su ta država i njeni građani pretrpeli u Prvom i Drugom svetskom ratu, kompenzaciju za nemačku okupaciju, žrtve i njihove potomke, otplatu zajma koji je bio prisilno uzet od strane nacističke Nemačke, kao i povratak arheoloških bogatstava. Tanjug
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.