Grčka postigla dogovor sa kreditorima

Izvor: RTS, 02.Maj.2017, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka postigla dogovor sa kreditorima

Ministar finansija Euklid Cakalatos rekao je da je Grčka rano jutros postigla dogovor sa međunarodnim kreditorima o novom paketu pomoći i reformi.
"Pojavio se beli dim", rekao je Cakalatos novinarima upotrebivši asocijaciju koja se koristi kada se izabere papa sugerišući da je dogovor postignut.

Dodao je da su pregovori o tehničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dogovoru zaključeni o svim pitanjima i da se sada otvara put za razgovore o restrukturiranju grčkog duga, prenosi Rojters.
Zvanična Atina je 7. aprila prihvatila set novih reformi i poreskih mera, u zamenu za dobijanje svežih finansijskih sredstava od kreditora.
Grčka i njeni poverioci su u julu 2015. godine dogovorili treći paket pomoći Atini u vrednosti od 86 milijardi evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka i kreditori postigli ključni dogovor o reformama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2017

Grčka i strani kreditori postigli su rano jutros dugo očekivani dogovor o sprovođenju reformi i nastavku programa finansijske pomoći, saopštio je grčki ministar finansija Euklid Cakalotos. "Zaključeni su pregovori o tehničkom dogovoru u vezi sa svim pitanjima. Sada je otvoren put za razgovore...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.