Grčka policija zabranila okupljanja uoči najavljenog skupa krajnjih levičara

Izvor: Beta, 26.Jan.2021, 10:48

Grčka policija zabranila okupljanja uoči najavljenog skupa krajnjih levičara

Grčka policija saopštila je da će svi skupovi biti zabranjeni na nedelju dana zbog "javnog zdravlja", dok je za petak najavljen protest krajnje levice."Sva javna okupljanja više od 100 ljudi (zabranjena su) do 1. februara", precizira policija u današnjem saopštenju.Pozivi na proteste u petak upućeni su u znak podrške vodji ekstremističke levičarske grupe "17. novembar" Dimitrisu Kufontinasu, koji je početkom januara počeo štrajk gladju zahtevajući da bude prebačen u drugi zatvor.Kufontinas (59) je proglašen krivim za 23 ubistva, uključujući ubistvo pet Amerikanaca, dva Turčina i jednog Britanca, izmedju 1975. i 2000. godine.Anarhističke grupe takodje planiraju za ponedeljak protest ispred gradske kuće u Atini zbog novog urbanističkog plana.Policija demantuje da je odluka o zabrani okupljanja povezana sa najavljenim demonstracijama.U Grčkoj su i dalje na snazi restriktivne mere, mada su ublažene 18. januara i otvorene su prodavnice. Otvaranje srednjih škola je planirano narednog ponedeljka.Grčka ima više od 5.600 umrlih od posledica korona virusa, a više od 280 obolelih je na odeljenjima intenzivne nege.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Štrajk

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Grčka policija zabranila okupljanja uoči najavljenog skupa krajnjih levičara

Izvor: Danas, 26.Jan.2021

Grčka policija saopštila je da će svi skupovi biti zabranjeni na nedelju dana zbog "javnog zdravlja", dok je za petak najavljen protest krajnje levice.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.