Grčka policija uhapsila Nemca zbog špijunaže za Turke

Izvor: Blic, 03.Avg.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka policija uhapsila Nemca zbog špijunaže za Turke

Grčka policija je danas saopštila da je na ostrvu Hios u Egejskom moru uhapsila jednog 72-godišnjeg Nemca, pod optužbom da je špijunirao za nepoznate građane Turske.

U saopštenju policije se navodi da je Nemac tokom najmanje tri godine fotografisao kampove i drugu infrastrukturu grčke vojske na Hiosu i da je taj materijal zatim predavao građanima Turske, za šta je bio plaćen između 500 i 1.500 po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << setu fotografija, prenela je agencija AFP.

Nemac je u trenutku hapšenja kod sebe imao dva fotoaparata, u kojima su se nalazili snimci vojnih kampova na Hiosu.

Tokom pretrage njegove kuće na tom ostrvu, gde on živi protekle četiri godine, pronađeni su laptop računari, mape, mobilni telefoni i par naočara sa ugrađenom kamerom.

Prošle sedmice je obalska straža Hiosa uhapsila četiri muškarca, dva Grka i dva turska državljana kurdske nacionalnosti, zbog šverca velikih količina oružja i eksploziva u Tursku.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemac fotografisao vojne kampove, Grci ga uhapsili

Izvor: Mondo, 03.Avg.2013

Grčka policija je na ostrvu Hios u Egejskom moru uhapsila jednog 72-godišnjeg Nemca, pod optužbom da je špijunirao..

Nastavak na Mondo...

Grčka policija uhapsila Nijemca zbog špijunaže za Turke

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2013

ATINA - Grčka policija je danas saopštila da je na ostrvu Hios u Egejskom moru uhapsila jednog 72-godišnjeg Nijemca, pod optužbom da je špijunirao za nepoznate građane Turske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.