Grčka policija bacila suzavac na demonstrante

Izvor: Blic, 07.Maj.2010, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka policija bacila suzavac na demonstrante

Grčka policija bacila je suzavac kako bi rasterala grupu od oko 150 demonstranata ispred zgrade grčkog parlamenta, gde su ranije poslanici usvojili drastične mere štednje.

"Demonstranti su bacali kamenice i flaše na policiju koja je uzvratila suzavcem", rekao je jedan očevidac agenciji Rojters.

Tokom glasanja u parlamentu, više desetina hiljada demonstranta ispunilo je centralne atinske ulice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Parlament Grčke je većinom glasova, usvojio vladin 30 milijardi dolara vredan predlog zakona o merama štednje, koji je jedan od uslova za dobijanje 110 milijardi evra strane pomoći, neophodne toj zemlji da se izvuče iz teške ekonomske krize.

"Zakon o merama koje se odnose na podršku evrozone i Međunarodnog monetarnog fonda prihvaćen je većinom glasova", izjavio je predsednik parlamenta posle drugog i poslednjeg glasanja.

"Učinili smo ono što je neophodno, a ne ono što je lako", izjavio je posle glasanja ministar fiansija Jorgos Papakonstantinu.

"Bez ovih mera, bili bismo bačeni u najdublju recesiju u istoriji ove zemlje", rekao je on.

Opozicione partije su kritikovale uvedene mere navodeći da su preoštre da bi ih narod mogao podneti.

U međuvremenu, vodeća opoziciona partija Nova demokratija isključila je iz svojih redova bivšu ministarku spoljnih poslova Doru Bakojani, zbog toga što je glasala za nove mere, što je suprotno zvaničnom stavu partije, prenela je grčka agencija ANA.

Bakojani je navela da nije mogla da se ne složi bar sa nekim vidovima paketa mera štednje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.