Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2020, 10:34

Grčka pokrenula trajekte do ostrva u pokušaju da spasi turističku sezonu

Grčka je danas ponovo pokrenula redovne trajekte do ostrva, dok su restorani i barovi takođe ponovo otvoreni u skladu sa ubrzanim naporima zemlje da spasi turističku sezonu.

Posete ostrvima su uglavnom bile zabranjena od zatvaranja krajem marta, a pristup su imali samo dobavljači robe i meštani.

Niska stopa infekcije u zemlji tokom pandemije korona virusa navela je vladu da počne turističku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sezonu ranije nego što se očekivalo, 15. juna, jer se druge mediteranske zemlje - uključujući Italiju, Španiju i Tursku - još suočavaju sa epidemijom.

Propisi o održavanju distance i ograničenju broja putnika uvedeni su na trajektima i u restoranima, dok se na ostrvima povećava obim zdravstvenih centara za borbu protiv novih slučajeva korona virusa, a prostor za intenzivnu negu obezbeđen je na pet ostrva: Lezbosu, Samosu, Rodosu, Zakintosu, i Krfu, zajedno sa postojećim objektima na ostrvu Kritu.

Turizam je vitalni deo grčke ekonomije, sa direktnim učešćem većim od odsto i širokim sekundarnim koristima.

Prošle godine u Grčkoj je boravilo više od 34 miliona turista, koji su potrošili 18,2 milijarde evra, pokazuju centralni podaci.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako odlučite da letujete u Grčkoj, evo na šta treba da obratite pažnju VIDEO

Izvor: B92, 25.Maj.2020

Grčka je danas ponovo pokrenula redovne trajekte do ostrva, dok su restorani i barovi takođe ponovo otvoreni u skladu sa ubrzanim naporima zemlje da spase turističku sezonu. Premijer Kirijakos Micotakis najavio je da će sezona početi 15. juna, ukoliko ne bude nekog velikog obrta.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.