Grčka otvorila prelaz Evzoni za ulazak putnika

Izvor: Beta, 14.Maj.2021, 15:07

Grčka otvorila prelaz Evzoni za ulazak putnika

Ulazak putnika u Grčku iz Severne Makedonije preko prelaza "Bogorodica-Evzoni" ponovo je moguć danas od 13.00, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije.To ministarstvo je navelo da je od grčkih graničnih službi dobilo obaveštenje da je preko prelaza "Evzoni" od 13.00 dozvoljen ulazak u Grčku gradjanima EU, trećih zemalja i Severne Makedonije (posle više od jedne godine).Prema protokolu za ulazak, potreban je negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili sertifikat za primljene dve doze vakcine, s tim da od druge doze mora proći najmanje 14 dana.Grkča, dodaje se, priznaje sve sertifikate o vakcinaciji, a za decu mladju od pet godina nije potreban PCR test. Za ulazak u Grčku obavezna je i prijava preko sajta travel.gov.gr dan pre putovanja radi obezbedjivanja PLF dokumenta (Passenger Locator form).Ta mera će se primenjivati do ponedeljka 24. maja, pri čemu se u Grčku može ući od 6.00 do 22.00 po srednjeevropskom vremenu (7.00 do 23.00 po grčkom), dok za izlazak iz Grčke nema ograničenja. Granični prelaz "Evzoni" će raditi 24 sata.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka otvorila prelaz Evzoni za ulazak putnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2021

Ulazak putnika u Grčku iz Severne Makedonije preko prelaza "Bogorodica-Evzoni" ponovo je moguć danas od 13.00, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.