Grčka osniva lošu banku za nenaplative zajmove

Izvor: Kamatica.com, 20.Jul.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka osniva "lošu banku" za nenaplative zajmove

Grčka vlada je spremna da osnuje "lošu banku" posle potencijalnog postizanja sporazuma sa kreditorima o trećem paketu pomoći, prenosi britanski list Telegraf, pozivajući se na grčke medije.Nivo nenaplativih, ili "loših zajmova" u Grčkoj dostigao je 115 milijardi evra a u novoosnovanu banku bi, kako ocenjuju tamošnji mediji, bilo prebačeno najmanje 30 odsto rizičnih kredita.

Osnivanje "loše banke" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << je dugo vremena bio plan grčkog ministarstva finansija, pod rukovodstvom bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa, koji bi pomogao rešavanju problema u finansijskom sektoru.

Kako javljaju grčki mediji, prioritet će biti dat korporativnim zajmovima, koji će moći da pređu u ruke trećih lica, uz diskontnu cenu. Strani fondovi će verovatno biti zainteresovani za preuzimanje "loših" zajmova.

Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grci odlučili da se reše "loših zajmova"

Izvor: B92, 20.Jul.2015

Grčka vlada je spremna da osnuje "lošu banku" posle potencijalnog postizanja sporazuma sa kreditorima o trećem paketu pomoći...Nivo nenaplativih, ili "loših zajmova" u Grčkoj dostigao je 115 milijardi evra a u novoosnovanu banku bi, kako ocenjuju tamošnji mediji, bilo prebačeno najmanje 30 odsto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.