Izvor: Luftika.rs, 29.Avg.2019, 03:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka osetno jeftinija od Hrvatske: Uporedne cene letovanja

Pri izboru idealnog letovanja, presudna je debljina novčanika. Upoređivanje cena je glavna kalkulacija svake osobe koja se sprema na letovanje, a pravi se izbor između Grčke i Hrvatske.
Smeštaj I jedna i druga zemlja imaju prelepu obalu i bogatu istoriju, ali se prema cenama i ponudi i te kako razlikuju. Mini istraživanje je nedvosmisleno pokazalo: cene u Grčkoj su mnogo niže. Tako je smeštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u Heraklionu dva puta jeftiniji nego smeštaj u Splitu, dok je celodnevni parking na plaži u Grčkoj samo dva evra.
Grčka ove godine beleži najlošiju sezonu u poslednjih 10 godina, cene u ovoj zemlji su i dalje znatno niže nego u Hrvatskoj. Za smeštaj za dve osobe u Grčkoj potrebno je 35-50 €, a za luksuzni apartman vam je potrebno 65 evra.
Iako je u Splitu ponuda veća, cene su duplo veće – piše B92. Najjeftiniji smeštaj košta 52 €, a najskuplji prelazi čak i 100 evra.
Hrana Ručak u restoranima na plaži kreće se od 7 do 12 evra. Toliko recimo košta sveža riba sa prilogom. Pola litra domaćeg vina je 5 evra, a pivo košta 3,5 evra, piše Jutarnji.hr. Čak je i u restoranima jelo jeftinije, pa je tako moguće ručati za 12 evra u Grčkoj, što je do 3 puta jeftinije nego u Hrvatskoj.
Izleti Ako želite da posetite Knosos, prvi evropski grad i prestonicu kralja Minosa, treba vam 15 evra, a za posetu dubrovačkim zidinama treba vam 30 €.
Turisti kažu da je duplo jeftiniji i parking u Grčkoj, kao i ležaljke, suncobrani, ali i iznajmljivanje automobila.
Top 15 amartmana za najbolji smeštaj na Kopaoniku

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.