Grčka od 6. do 15. jula zatvara granice za državljane Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2020, 12:06

Grčka od 6. do 15. jula zatvara granice za državljane Srbije

Ambasadu Srbije u Atini zvanično je obavestio kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa da će Grčka od sutra zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Od 6. do 15. jula državljanima Srbije biće privremeno zabranjeno da ulaze u Grčku, izjavila je Aristotelija Peloni iz pres službe grčke vlade.

"Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke", istakao je Dačić.

On je dodao da će srpski građani koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

Peloni: Grčka do 15. jula zatvorena za državljane Srbije

Od 6. do 15. jula državljanima Srbije biće privremeno zabranjeno da ulaze u Grčku, izjavila je Aristotelija Peloni iz pres službe grčke vlade.

Ona je kazala da vlada pomno prati situaciju razvoja pandemije u EU i svuda u svetu, prenosi ANA.

"Prema najnovijim epidemiološkim podacima, odlučeno je da se srpskim državljanima privremeno zabrani ulazak u Grčku od 6. jula u 6.00 do 15. jula. Vlada je u saradnji sa nadležnim službama, analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje", rekla je Peloni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka planira zatvaranje granica za državljane Srbije?

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke danas će doneti odluku da zatvori svoje granice za državljane Srbije...Informaciju iz diplomatskih izvora saznaje Prva TV, navodeći da su njihovi izvori pouzdani...Ovakva odluka na snagu bi mogla da stupi noćaš od ponoći, dodaje ova televizija...Ministarstvo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.