Izvor: Luftika.rs, 19.Maj.2022, 10:30

Grčka od 1. juna dodatno ublažava antikovid mere, ove godine opuštenije na plažu

Dolazi leto, vreme je da razmišljamo gde ćemo na odmor. Grčka se nameće kao logična destinacija, koju srpski turisti najviše vole.
Osim što nema potrebe da pokazujete obaveznu potvrdu o vakcinaciji da bi ušli u zemlju, od 1. juna ova država ukida i obavezu nošenja maski na većini javnih mesta.
To je danas izjavio ministar zdravlja Grčke Tanos Plevris, a trajanje novih mera je oročeno do 15. septembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Međutim, iako vam maska više neće trebati u saobraćaju, u vozilima sa numerisanim mestima, poput vozova, aviona i međugradskih buseva, niti prilikom odlaska u prodavnicu, to ne znači da se one skroz ukidaju.
Naime, ukoliko poželite da se provozate gradskim prevozom – autobusom, metroom, trolejbusom ili trmvajem, i dalje morate misliti da zaštite sebe i druge.
Isto tako, maske ostaju obavezne u zdravstvenim ustanovama – bolnicama, domovima zdravlja, kao i domovima za stare osobe.
Grčka vlada će i dalje savetovati građanima da nose maske, posebno na mestima gde je velika gužva. Naučno telo koje savetuje vladu u vezi s pandemijom odlučuje sledeceće nedelje o eventualnoj promeni mera u školama i na brodovima.
Dalje ublažavanje antikovid mera u ovoj zemlji znači da ćete ove godine moći opuštenije da uživate na moru, ukoliko se odlučite da će baš Grčka biti vaša destinacija za odmor.
Izvor: Nova
Ležaljke zabranjene na grčkom ostrvu, autentičan šmek uz gastronomski doživljaj (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.