Grčka ne povezuje bombe sa međunarodnim terorizmom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka ne povezuje bombe sa međunarodnim terorizmom

ATINA -

Grčki ministar spoljnih poslova Dimitris Drucas izjavio je da veliki broj pošiljki-bombi koje su se pojavile u Grčkoj od ponedeljka ne mogu da se dovedu u vezu sa međunarodnim terorizmom, mada je večeras stigla nova bombaška pretnja, prenela je danas radio stranica Freš.

"Pored snimaka koji su, na žalost, otišli u svet, mi moramo da pogledamo suštinu - da su grčke vlasti i grčka policija stvarno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reagovali jako dobro, rekao bih izuzetno", ocenio je ministar.

Pored pohvala za rad i brzo reagovanje grčke policije, Drucas je ponovio da se ti napadi ne mogu dovesti u vezu sa međunarodnim terorizmom.

Stanica metroa "Sintagma" u centru Atine večeras je zatvorena od 18.30 sati zbog nove bombaške pretnje, javila je grčka novinska agencija Ana.

Anoniman poziv stigao je policiji, novini "To Vima" i dnevniku "To Kentri" u vremenskom razmaku od 18.20 do 18.30 sati da je bomba postavljena u stanici metroa "Sintagma" i da će eksplodirati za 31 minut.

Policija je zatvorila stanicu podzemne železnice u centru grčke prestonice i uklonila ljude i, u toku je pretraga terena, navodi Ana.

U talasu planiranih napada na ambasade u Atini u poslednja dva dana upućeno je ukupno 11 sumnjivih pošiljki-bombi na adrese više diplomatskih predstavništava u Atini, a dve manje bombe eksplodirale su u švajcarskoj i ruskoj ambasadi u glavnom gradu Grčke.

Grčka policija je za napade sumnjičila grčku levičarsku gerilu.

Juče su uhapšene i dve osobe pod sumnjom da su pokušale da pošalju male eksplozivne naprave poštom, a pošto je jedna od njih eksplodirala prilikom raznošenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.