Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka kasni s otplatom i druge tranše duga MMF-u

Grčka je do predviđenog roka propustila da vrati i drugu tranšu duga Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), izjavio je danas portparol MMF-a Geri Rajs.

Atina je trebalo da vrati oko 456 miliona eura MMF-u sinoć do 22 sata po Griniču, ali nije se ni očekivalo da će to učiniti nakon što je već propustila da plati prethodnu tranšu duga od 1,5 milijardi eura 30. juna, prenosi agencija France press.

Ukupan grčki dug MMF-u sada iznosi oko dvije milijarde eura, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je Rajs. MMF je, nakon što Grčka nije platila prethodnu tranšu, zamrzao sredstva za tu zemlju iz tekućeg finansijskog programa.

Atina je od fonda zatražila produženje rokova otplate zajmova, a Rajs je naveo da će izvršni odbor MMF-a o tome razgovarati narednih sedmica.

Grčka je juče 13.jula, nakon maratonskih pregovora s kreditorima, uspjela da obezbedi sporazum o trećem paketu međunarodne finansijske pomoći koji joj je bio preko potreban, kao i da izbegne izlazak iz eurozone.

Novi paket vredan je oko 86 milijardi eura i odobren je pod strogim uslovima koji uključuju paket mjera štednje koji grčki parlament mora da usvoji do srijede 15.jula.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF nije dobio tranšu za otplatu grčkog duga

Izvor: Vostok.rs, 14.Jul.2015

14.07.2015. -..Grčka nije platila Međunarodnom monetarnom fondu redovnu tranšu za kredit, piše „Fajnenšel tajms“...Zvanični predstavnik organizacije Džeri Rajs izjavio je da uplatu Grčke, koja je trebala da bude izvršena 13. jula, fond nije dobio...Grčka je trebala da uplati fondu 456 miliona...

Nastavak na Vostok.rs...

Grčka vratila dug u samurajskim obveznicama

Izvor: Blic, 14.Jul.2015

Grčka vlada je otplatila dug po "samurajskim" obveznicma privatnim kreditorima u visini od 11,67 milijardi jena (95 miliona dolara)...Kako navodi Blumberg, to će zemlji omogućiti da izbegne bankrot po klasifikaciji vodećih agencija za kreditni rejting..."Samurajske" obveznice na sumu od 20 milijardi...

Nastavak na Blic...

Grčka kasni s otplatom i druge tranše duga MMF-u

Izvor: Blic, 14.Jul.2015

Grčka je do predviđenog roka propustila da vrati i drugu tranšu duga Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), izjavio je danas portparol MMF-a Geri Rajs...Atina je trebalo da vrati oko 456 miliona evra MMF-u sinoć do 22,00 časa po griničkom vremenu, ali nije se ni očekivalo da će to učiniti nakon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.