Grčka iznenada opet u problemu

Izvor: B92, 15.Dec.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka iznenada opet u problemu

Zvaničnici Evropske unije poručili su da je jedini cilj EU u pogledu Grčke da ta zemlja ostane u evrozoni.

I to u uslovima kada je zvanična Atina uzdrmala finansijska tržišta mogućnošću održavanja prevremenih parlamentarnih izbora.

"Jedini cilj za koji Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komisija radi jeste da održi Grčku u sastavu evrozone", izjavila je portparolka Komisije, usled spekulacija da bi kriza na tržištu kapitala mogla primorati zvaničnu Atinu da izađe iz bloka jedinstvene valute, prenosi agencija Frans pres.

U trenutku kada su sve oči uprte u Grčku, koja prema ocenama nekih analitičara, ulazi u nove probleme, evropski komesar za ekonomska pitanja, Pjer Moskovisi, doputovao je danas u Atinu kako bi izvršio procenu napretka Grčke na planu sprovođenja oštrih mera štednje dogovorenih u zamenu za dobijanje dva velika paketa finansijske pomoći.

Grčki ministar finansija Gikas Harduvelis je nešto ranije danas upozorio da bi se Grčka mogla suočiti sa manjkom finansijskih sredstava ako bi prevremeni izbori bili održani u sred delikatnih pregovora Atine sa međunarodnim kreditorima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.