Grčka imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2022, 19:30

Grčka imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan

Grčka pridaje primarni značaj konsolidaciji mira, bezbednosti i stabilnosti u širem regionu Zapadnog Balkana.

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas imenovao je grčku ambasadorku u Rumuniji, Sofiju Gramatu, za specijalnog izaslanika tog Ministarstva za Zapadni Balkan.

Dendijas je odluku doneo nakon posete regionu tokom koje je proteklih nedelja obišao Beograd, Sarajevo, Podgoricu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prištinu, Skoplje i Tiranu, navodi se na sajtu grčkog Ministarstva spoljnih poslova.

Kako se navodi,

Dodaje se i da u tom smislu, Atina promoviše konsolidaciju bilateralnih odnosa na bazi poštovanja međunarodnih propisa i istovremeno aktivno podržava perspektivu tog regiona u EU.

Sofija Gramata će paralelno sa novom funkcijom obavljati i sadašnju dužnost ambasadorke, navodi se na sajtu grčkog Ministarstva.

Ona se prethodno nalazila na mestu šefice Direktorata za Jugoistočnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.