Grčka grmi: Nema šanse

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 12:23

Grčka "grmi": Nema šanse

"Za Grčku nema govora o slanju evropskih snaga ili snaga NATO-a u Ukrajinu", izjavio je grčki premijer posle konferencije evropskih lidera o Ukrajini.

Kirijakos Micotakis je u Parizu, gde je održana konferencija lidera Evropske unije, rekao da je to stav i "većine njegovih kolega", ističući da to pitanje "dezorijentiše napore" da se podrži Ukrajina, prenosi Katimerini.

Dodao je da je na skupu ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrđeno jedinstvo i rešenost saveznika da podrže Ukrajinu da se odbrani od ruske invazije.

Podseća se da je Makron posle konferencije rekao da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da "ništa ne treba isključiti".

"Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobedila", rekao je Makron na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera, a iz Jelisejske palate je saopšteno da je cilj skupa da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu bude poslata "poruka da je Evropa odlučna da pomogne Ukrajini i suprotstavi se 'narativu Kremlja' da Rusija mora da dobije rat, koji je ušao u treću godinu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.