Grčka dostavila nove predloge kreditorima

Izvor: Studio B, 25.Jun.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka dostavila nove predloge kreditorima

Grčka vlada je danas predala kreditorima revidirani plan reformi za dobijanje preostale finansijske pomoći, u trenutku kada se ministri finansija evrozone pripremaju za nastavak pregovora u Briselu o grčkoj dužničkoj krizi.

"Na ministrima finansija evrozone je sada da razmotre nove predloge kako bi utvrdili da li zadovoljavaju zahteve kreditora", izjavio je austrijski ministar finansija Jerg Šeling novinarima uoči početka sastanka evrogrupe. Loptica je sada prebačena >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u dvorište evrogrupe, pošto je grčki premijer Aleksis Cipras završio vanredni sastanak sa šefovima tri međunarodna kreditora - Evropske centralne banke, Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda, navodi njujorška agencija.

Sastanak ministara finansija evrozone o rešenju grčke dužničke krize završen je sinoć bez dogovora, pošto kreditori nisu prihvatili revidirani plan reformi koji je zvanična Atina dostavila da bi deblokirala isplatu preostale kreditne pomoći Grčkoj, a zatim je grčka delegacija odbila kontrapredloge poverilaca, javile su agencije. 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Grci, vratite se s nečim boljim

Izvor: B92, 25.Jun.2015

Ministri evrozone prekinuli su sastanak na "neodređeno vreme" i poručili Grčkoj da se vrati sa boljim predlozima, kaže zvaničnik EU...Grčka vlada je predala kreditorima revidirani plan reformi za dobijanje preostale finansijske pomoći. Na pomolu konsezus oko penzija...Pregovori u minut do 12 danas...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.