Izvor: Southeast European Times, 18.Jan.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka bi mogla da pojača svoj plan protiv krize

18/01/2010

ATINA, Grčka -- Vlada neće oklevati da preduzme dalje korake ako je to neophodno da bi dovela u red svoju ekonomiju, izjavio je ministar finansija Jorgos Papakonstantinu u intervjuu atinskom dnevniku To Vima objavljenom u nedelju (17. januara). "Ako bude bilo propusta preduzećemo dodatne mere", rekao je on, dva dana nakon što je Atina podnela plan Evropskoj komisiji koji ima za cilj da se zemlji pomogne da >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << izađe iz teške ekonomske krize.

Programe, koje tržišni eksperti opisuju kao ambiciozne, u ponedeljak u Briselu razmatraju ministri finansija 16 članova evrozone. "Tržišta su oprezna i klima nije pozitivna", rekao je Papakonstantinu ističući da, mada mnoge zemlje prolaze kroz slične probleme u pogledu svojih javnih finansija, nijedna nije imala tako ozbiljnu krizu poverenja. (AFP, To Vima - 17/01/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.