Grčka: Zatvorenici štrajkuju glađu

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Zatvorenici štrajkuju glađu

Atina -- Zatvorenici u jedinoj zatvorskoj bolnici u Grčkoj objavili da štrajkuju glađu i odbijaju lečenje u znak protesta zbog loših uslova u toj ustanovi.

Zatvorska bolnica Koridalos, zapadno od Atine, predviđena je za prihvat 60 osoba, ali se u njoj na lečenju trenutno nalazi 200 zatvorenika, navode zaposleni u toj bolnici i pritvorenici.

Većina zatvorenika zaražena je virusom side, dok se oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji leče kancer, bolesti bubrega ili srčanih problema drže u bliskom kontaktu sa onima koji imaju prenosive bolesti poput tuberkuloze, hepatitisa ili šuge.

Kako se navodi, 178 zatvorenika počelo je štrajk glađu i odbijanje lekova 16. februara, pošto su tuberkulozom zaraženi zatvorenici koji nisu bili izolovani od pacijenata obolelih od te bolesti.

Njima se juče pridružilo još oko 160 zatvorenika, među kojima ima i onih koji se leče od raka i kojima su lekovi neophodni.

"Demonstranti" su postavili fotografije koje svedoče o uslovima u toj bolnici na društvene mreže, a predsednik sindikata zatvorskih čuvara Spiros Karakicos potvrdio je da su one verodostojne.

Komesar Saveta Evrope za ljudska prava Nils Mujžnjeks izjavio je da je "zabrinut zbog izveštaja o degradirajućim uslovima" u kojima zatvorenici u bolnici Koridalos borave i pozvao na brzo rešavanje problema.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Štrajk u zatvorskoj bolnici

Izvor: Akter, 24.Feb.2014

Zatvorenici jedine zatvorske bolnice u Grčkoj objavili su da štrajkuju glađu i odbijaju lečenje u znak protesta zbog loših uslova i prenatrpanosti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.